Dags för den andra semifinalmatchen mellan HV71 och Karlskoga, och här tror jag återigen gästerna får det tufft.

HV71 vann grundserien i fin stil då man plockade 116 poäng, vilket var tio mer än tvåan Modo.
I kvartsfinalen städade man av Västervik med 4-1 i matcher där man hade hisnande 31-9 i målskillnad, och man vann bland annat med siffror som 2-11 och 7-0.
Nu i den första matchen mot Karlskoga åkte man på ett baklängesmål redan efter 2.27, men resten av matchen höll man nollan, och som så många gånger tidigare vände man och vann matchen.

Truppen håller en ruggigt bra nivå med spelare som Forsberg, Billins, Andrae, Vesel och Powell för att nämna några.
Att man trivs bra på hemmaplan är heller ingen nackdel här då man inför denna matchen vunnit åtta raka i Husqvarna Garden, och här tror jag att man tar en bekväm seger.

Karlskoga fick ta sig an Mora i kvartsfinalen och där blev det seger med 4-1 i matcher. I flera matcher var det starka försvarspelet segerreceptet då man i två av matcherna höll nollan.
Nu senast gjorde man återigen en bra defensiv insats mot HV71, men man kunde inte stå emot, och man fick se sig besegrade med 2-1.

Man har spelare som Björklund, Lindquist och Lilja i laget offensivt samtidigt som defensiven är bra. Här möter man dock ligans bästa lag och trots att man bara förlorade med uddamålet senast så tror jag att man får det tuffare då hemmalaget inte hade spelat match en vecka, och här lär de vara ännu bättre.

Karlskoga stod upp bra senast men HV71 är ett klart bättre lag och då man även trivs ypperligt på hemmais så tror jag att man tar en bekväm seger och kopplar ett klart grepp om matchserien, och jag väljer således att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip