Det här är en typisk match där det känns som att HV71 fullständigt bestämmer vad det ska bli för resultat. Kommer dem upp i sin normala kapacitet så bör det inte vara något snack alls här och med tanke på hur bra HV71 har börjat säsongen så bör det inte heller vara något problem för dem att vinna med två puckar eller mer. Jag kommer därför spela HV71 -1.5 hos Coolbet till 1.83.

HV71 har inlett säsongen säsongen fint, det började med sen stabil 4-2-seger mot Djurgården, detta följdes sedan upp med en mycket fint 4-2-seger borta mot Brynäs. Nu senast åkte men dock på pumpen hemma mot Linköping. Men jag tycker inte HV71 gör en dålig match, man spelade rätt fin hockey stundtals men kom inte riktigt upp i den kapacitet man har och sägas ska även att Linköping gjorde det oerhört bra. Men nu är det dags för match mot Karlskrona och jag tror HV71 studsar tillbaka direkt med en stabil trepoängare. HV71 ligger just nu femma i tabellen men skulle ta över serieledningen vid seger, dock med fler matcher spelade än dem andra lagen men det är såklart ändå motiverande att kunna ta serieledningen. HV71 är ett mycket starkt hemmalag, förra året så kom man tvåa i "hemmatabellen" vilket visar på att man verkligen trivs hemma i Kinnarps Arena.

Karlskrona fick sina tre första livsnödvändiga poäng hemma mot Mora i den senaste omgången. Självklart är detta en motiverande vinst för Karlskrona och man kommer ta med sig allt bra från den matchen. Dock ligger det ju ändå såklart i bakhuvudet hur man har startat säsongen. Innan matchen mot Mora så har man stått för två svaga insatser. Först förlorade man hemma mot Skellefteå med 1-2, men Skellefteå var inte ens speciellt bra i den matchen så Karlskrona skulle verkligen kunnat ta poäng. I den andra matchen åkte man till Göteborg för att möta Frölunda men det blev en tragisk historia. Matchen slutade 3-0 till Frölunda och Karlskrona var så löjligt utspelade bitvis. Om man exempelvis kollar på skotten så vann Frölunda dem med 37-13 och det speglar verkligen matchbilden, Karlskrona hade ingenting att säga till om. HV71 kanske inte är riktigt lika bra och stabila ännu som Frölunda, men som sagt, det räcker mer eller mindre för att HV71 kommer upp i normal standard för att detta ska bli en relativt enkel seger med tanke på hur Karlskrona ser ut just nu.

Jag missade tyvärr större delar av matchen mellan Karlskrona och Mora men rapporterna säger att det var en jämn match och att Mora inte alls var så svaga som resultatet visade. Matchen slutade 3-0 till Karlskrona men skottstatistiken var helt jämn och Karlskrona gjorde inget mål i spelformen fem-mot-fem. Man gjorde två mål i powerplay och ett mål i öppen kasse. Så vi kan höja ett varningens finger för hur bra Karlskrona är i spelet fem-mot-fem. Nu har dem dock fått en fin start på sitt spel i specialteams (powerplay) så det blir viktigt för HV71 att hålla sig på banan men det tror jag inte är något större problem. Är det något lag som kommer dra på sig utvisningar så bör det ju bli Karlskrona eftersom de är det laget som kanske kommer få svårare att hänga med.

Om man tittar på hur matcherna har sett ut tidigare mellan dessa lag så är det mycket tydligt vilket lag som gillar att möta det andra. Förra året mötte lagen varandra fyra gånger i grundserien och alla matcher slutade med samma poängfördelning, tre poäng till HV71 samtliga gånger och tre av dessa möten slutade med en vinstmarginal på två mål eller mer. Båda HV:s hemmamatcher slutade med klara segrar ska tilläggas. Jag tycker att 1.78 på HV71 att vinna med två mål eller mer får ses som ett fint spel.

Match: HV71-Karlskrona
Spel: 1 hcp -1.5
Odds: 1.78
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 26/9 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip