HV71 och Linköping drabbar samman under torsdagskvällen. Jag ser hemmalaget som klara favoriter och vill dessutom prova en högoddsare till denna match. Goliath och OHMbet erbjuder 3.85 på HV71 -1.5 och det är alldeles för högt i min bok. Den spelas med flatinsats.

HV71 har det fortsatt tufft i SHL, man ligger just nu på tionde plats i tabellen, men jag menar ändå att HV71 inte behöver vara så oroliga. I den underliggande statistiken ser det bra ut för HV71 så det är nog bara en tidsfråga innan det lossar och idag möter man seriens mest formsvaga lag, mer om det senare i reken. HV71 kommer nyligen från en förlust borta mot Luleå med 3-2 på straffar. Man var dock bra i den matchen och förtjänade i mina ögon segern mer än serieledaren Luleå. HV71 har fram tills nu haft det väldigt tufft i powerplay, men i de senaste fyra matcherna har HV71 gjort sex(!!) powerplaymål så man börjar verkligen komma igång där. Även boxplayspelet är mycket bra med knappa 85%. Dessutom är formen hyfsat god, i de fyra senaste matcherna har man två segrar samt denna övertidsförlust mot Luleå som jag skrev om. Båda segrarna har kommit på hemmais så formen är god i Kinnarps Arena.

HV71 möter idag som sagt seriens mest formsvaga lag, Linköping. Linköping som började SHL fullkomligt strålande och länge var serieledare har tappat allt nu. Sex raka förluster gör att man rasat i tabellen från att ligga klart etta till att nu ligga på femte plats. Jag var hela tiden inne på att Linköpings megadipp skulle komma. Man har inte materialet för att vara ett lag för top-4 och nu är man inte det längre. Den senaste tiden har Linköping inte lyckats med speciellt mycket och man såg nog uppehållet som en mycket bra chans att hitta tillbaka till sitt fina spel. Men direkt när uppehållet var slut så föll man hemma mot Växjö med 1-3. Linköping har läckt som ett såll i boxplay den senaste tiden och det är verkligen inte bra när man nu möter kanske seriens hetaste lag i PP den senaste tiden. Linköping har det oerhört tufft på bortais, just nu har man sex raka förluster på just bortais så jag tror inte man direkt ser fram emot att åka till Jönköping idag. Linköping har en oerhört tuff sits just nu som man måste försöka vända, men jag tror inte man klarar det borta mot ett starkt HV71.

HV71 -1.5 till 3.85 är ett alldeles för högt odds sett till förutsättningarna.

Match: HV71 - Linköping
Spel: HV71 -1.5
Odds: 3.85
Insats: Flat
Bolag: Goliath & OHMbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip