HV71 möter Luleå under kvällen. Ett riktigt intressant möte då HV71 har en megaform för stunden samtidigt som Luleå är serieledare. Ett riktigt hett möte med andra ord. Jag väljer dock att backa serieledaren. Jag hugger Luleå FT till 3.05 hos Nordicbet , Betsson eller Betsafe med en flatinsats.

HV71 har som sagt en makalös form för studen. Poäng i åtta raka matcher samt tre poäng i sex utav dem har gjort att HV71 har seglat upp från botten till en femteplats i SHL.

Luleå har gått lite tyngre på slutet med leder fortfarande serien. Luleå har dock tre vinster i sina fyra senaste matcher så jag ska väl inte klaga allt för mycket på deras form. Men innan det hade man en tyngre period.

Anledningen till att jag tror att Luleå har en bra chans att vinna ikväll är deras stabilitet som man visat upp genom HELA säsongen. Det som HV71 gjort nu är givetvis oerhört imponerande, men alla lag kan komma på en heater där man man vinner 7-8 matcher i rad. Det som är svårt sett över en hel säsong är att hålla ett stabilt spel och således ett stabilt poängflöde varje vecka, det är något som Luleå har lyckats oerhört bra med.

Kollar man på specialteams mellan dessa lag så är det oerhört jämnt. Luleå är lite bättre i powerplay samtidigt som HV71 är något bättre i bpxplay, så inga stora skillnader där.

Jag grundar som sagt detta spel mycket på att HV71 för tillfället bara är inne i en mycket bra period och vi alla vet att sånt inte fortsätter genom evigheten. HV71 kommer precis som alla lag att komma in i sämre perioder. Luleå har visat under hela säsongen att man är mycket stabila och man vet vad man får av dem. Att HV71 står cirka 2.15 att vinna denna match under ordinarie tid tycker jag är oerhört lågt mot serieledaren Luleå.

Match: HV71 - Luleå
Spel: Luleå
Odds: 3.05
Insats: Flat
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip