Redan klara seriesegrarna HV71 tar emot Mora i grundseriens sista omgång, och här blir gästerna alldeles för underskattade då man har klart mest att spela om.

HV71 är redan klara seriesegrare då man spelat ihop 114 poäng, vilket är elva mer än tvåan Modo.
Det har även stått klart att man inte kommer nå Björklövens poängrekord på 121 poäng, så den avslutade omgången behöver bara spelas av.
Visst kommer man inte vilja förlora, men motivationen lär knappast vara på topp i matchen.

Man är favoriter i matchen och det är inget konstigt med det då man har ligans bästa trupp med spelare som Powell, Forsberg och Vesel för att nämna några, men då man möter ett Mora som har klart
mer att spela om så blir man alldeles för klara favoriter.

Mora ligger på en sjundeplats i tabellen och just nu är det åttondelsfinal som gäller. Bakom jagar Kristianstad en poäng bakom, och går de om väntar AIK i åttondelen, så man kommer göra allt man kan för att hålla sjundeplatsen och ställas mot beskedligare motstånd.
Samtidigt har man chansen att nypa en direktplats till kvartsfinal då man även bara är en poäng bakom Västervik, vilket säger en del om betydelsen om denna matchen.

I laget finns det trots allt en hel del skicklighet i Persson, Ljunggren, Lavoie och Wernblom som är potentiella matchvinnare.
Man har även vunnit två av tre möten mot HV71 under säsongen, så man har visat att man är tillräckligt bra för att störa samtliga lag i ligan, och då motivationen är bättre än hos hemmalaget kan vi få se en skräll här.

HV71 är klara seriesegrare och här möter man ett motiverat Mora som är ute efter en kvartsfinalplats, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen då gästerna blir extremt underskattade.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip