Bara en match i SHL idag där HV71 gästas av Rögle, och varje match är livsviktig i kampen om platserna i tabellen.

HV71 kommer från två raka förluster där man senast förlorade med 6-2 mot Färjestad, mycket tack vare en kollaps med tre insläppta mål på under två minuter i mittenperioden.
Matchen innan så var det hemmaplan och då förlorade man mot Skellefteå och där var det ineffektiviteten som var avgörande då man bara fick in en puck trots spelövertag.
I en så här jämn serie har man inte råd att förlora flera matcher på rad och jag räknar med att HV71 har jobbat på ordentligt och rättat till de delarna man brustit i de senaste matcherna.
I Kinnarps Arena har man spelat bra på slutet och innan förlusten mot Skellefteå hade man tre raka segrar.

Rögle kommer från två raka segrar där man senast slog Linköping med 3-4, ett Linköping som varit riktigt svaga på slutet. Formen är bra och skadeläget är bra i truppen.
I och med segrarna på slutet så är man i högsta grad med i kampen om slutspel, och skulle man knipa en seger här så klättar man flera placeringar, men jag tror man får svårt i matchen här.

Viktiga poäng står på spel och känslan är att HV71 kommer komma ut med riktigt bra pondus och ta tag i spelet direkt, och jag tror man går segrande ur striden. Man har även segrat i samtliga matcher mot Rögle denna säsong, så man har helt klart ett psykiskt övertag inför denna match.

Speltips: 1 asian hcp -1 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip