Dags för de sista SHL-matcherna på ett tag. Efter lördagens matcher blir det ett uppehåll i SHL på 10 dagar sedan drar vi igång med full fart igen. Nog om det, spelet jag hittat inför lördag är HV71 hemma mot Timrå. Jag tycker att den raka ettan står klart för högt just nu, HV71 till 1.83 känns som en riktig bjudning av bet365 , spelet tas som vanligt med en flatinsats.

Det är dags för ett riktigt bottenmöte. HV71 ligger på elfte plats och Timrå ligger på trettonde plats, båda lagen har spelat ihop 17 poäng men HV71 har en bättre målskillnad. HV71 har det riktigt tufft just nu. Fyra förluster i sina fem senast spelade matcher och under torsdagen åkte man på en riktig smällförlust när man föll mot Örebro på bortais med hela 5-1. HV71 hade innan det slagit Brynäs med 4-1 på hemmais och laget trodde kanske att den negativa trenden skulle brytas. För HV71 kommer givetvis detta uppehåll alldeles utmärkt med tanke på deras formkurva, innan uppehållet ska man dock bärga tre nya poäng hemma mot Timrå och det tror jag verkligen att man gör. HV71 är ett klart starkare lag än Timrå i grunden. Kollar man dessutom på den underliggande statistiken hittills denna säsong ser man tydligt att HV71 hittills gjort en rätt bra säsong men inte alls fått med sig resultaten. HV71 har inte fått speciellt mycket att stämma, boxplayspelet har sett bra ut, men i powerplay har det gått oerhört trögt och just nu är man näst sämst i serien i den spelformen. Nu möter man dock ett oerhört svagt lag så man kommer få det väldigt mycket lättare i dessa spelformen än mot andra skickligare lag. HV71 har spelat bra på hemmais under den senaste tiden. I de fyra senaste matcherna på hemmais har HV71 vunnit tre av dem och samtliga har kommit under ordinarie tid. Tilläggas ska dock att man slagit relativt enkla motstånd på hemmais, men nu väntar ett just sånt motstånd och självklart kommer HV71 gå in med bra självförtroende på hemmaisen efter den senaste tidens poängskörd där.

Timrå, här går det riktigt tungt. Man började säsongen mycket fint, men den senaste tiden har det verkligen gått tungt. Timrås åtta senaste matcher har slutat med en seger under ordinarie tid, en seger efter OT samt SEX förluster under ordinarie tid. Dessutom har båda dessa segrar kommit på hemmais. Timrå har förlorat fem raka matcher på bortais och som sagt, samtliga under ordinarie tid. Nu är det dags för ännu en bortamatch och jag tror inte direkt Timrå jublar. Visserligen slog man HV71 i den senaste matchen man möttes, men då spelade Timrå på hemmais och var egentligen väldigt illa ute i den matchen men lyckades ändå vinna. Timrå har varit rätt kalla i både powerplay och boxplay. Slår man ihop både powerplay och boxplay så ligger Timrå på tionde plats i tabellen i de spelformerna. HV71 ligger på åttonde plats och är alltså snäppet bättre än Timrå även där. Uppehållet som kommer i SHL är även oerhört viktigt för Timrå som måste försöka ladda om efter det. Jag tror verkligen Timrå kommer få det tufft att hålla sig kvar i SHL och HV71 är ett lag som kan gå väldigt långt i årets SHL. Det jag försöker säga är att det är verkligen klasskillnad här, att bet365 betalar 1.83 på HV71 är helt klart ett överodds. När pucken släpps tror jag inte vi får så mycket högre än 1.55 på HV71 och då sitter vi väldigt bra.

Match: HV71 - Timrå
Spel: HV71
Odds: 1.83
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: Lördag 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip