Det är dags för HV71 att steppa upp rejält i CHL, man har satt sig i en mycket jobbig sits och ligger just nu trea i gruppen. Dagens match är helt avgörande för det fortsatta spelet i CHL, tre poäng ikväll är mer eller mindre ett måste om man vill ta sig vidare från gruppen och jag tror man har mycket goda möjligheter att klara av det! HV71 spelas till 1.85 hos Bwin .

Som HV71 sett ut på den senaste tiden är det inget snack om att man ska ha mycket goda möjligheter att slå Trinec i kvällens match på hemmais. Som sagt, HV71 ligger just nu på sex poäng i gruppen och har ett mycket tufft dubbelmöte kvar med Trinec. Trinec har för tillfället nio poäng och toppar gruppen före Adler Mannheim. Adler Mannheim har ett dubbelmöte kvar med Esbjerg Energy och kommer troligen vinna båda dessa två matcher och gå upp på totalt tolv poäng. Detta innebär att HV71 måste slå Trinec ikväll för att få fram ett helt avgörande möte borta mot Tjeckerna den 10/10.

HV71 har en mycket god form, man ligger just nu tvåa i SHL och har totalt spelat in 14 av 18 möjliga poäng. Man har vunnit sina tre senaste matcher och det är framförallt defensiven som har varit helt outstanding. På dessa tre matcher har man totalt släppt in två mål. Man släppte in två mål hemma mot Karlskrona för tre omgångar sedan, den matchen vann man efter övertid. Efter det har man hållit nollan två raka matcher, först seger borta mot Luleå med 3-0 och sedan seger borta mot Karlskrona med 1-0. Man har kanske inte mött de absolut tuffaste motstånden men resultaten är ändå mycket imponerande. Håller man ihop defensiven ikväll och får igång lite mer offensiv slagkraft ikväll så tror jag man tar en ganska komfortabel seger mot Trinec. Vi ska komma ihåg att HV71 hade en bedrövlig försäsong och att man var mycket svagare i CHL senast än vad man kommer vara nu. Två förluster mot Adler Mannheim skulle aldrig hända nu, men just det hände senast man spelade CHL. HV71 är så otroligt mycket bättre nu än vad man var i starten av CHL och om man spelar som man gjort i SHL så tror jag inte alls att det är omöjligt att man vinner båda mötena mot Trinec.

Trinec toppar som sagt gruppen med dubbla segrar mot slagpåsen Esbjerg Energy och en seger mot Adler Mannheim. Förhoppningsvis underskattar man HV71 en gnutta inför kvällens möte och dessutom kanske Trinec inte riktigt har det absoluta fokuset som krävs eftersom man vet att man har en chans till att slå HV71 på hemmais om en vecka. Trinec har blandat och gett hittills i CHL. Man har varit urstarka hemma med vinst mot Adler Mannheim med 3-0 och dödskross mot Esbjerg Energy med 11-1. På bortaisen har det dock betydligt trögare. Man blev överkörda av Adler Mannheim med 6-2 och sedan stod man för ett riktigt svagt resultat mot Esbjerg när man bara vann med 2-1 på bortais. Ett lag som man slog hemma med 11-1 som sagt, så vi höjer ett varningens finger för Trinecs spel på bortais. I den inhemska ligan kommer man dessutom från två raka förluster varav den senaste på just bortais med 4-0.

Ett hungrigt HV71 slår ett Trinec som inte trivs på bortais, 1.85 spelas!

Match: HV71 - Trinec
Spel: 1
Odds: 1.85
Insats: Flat
Bolag: Bwin
Spelstopp: 18.30

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip