Dags för den andra kvartsfinalmatchen mellan HV71 och Västervik, och här ska hemmalaget ses med goda chanser att ta en ny seger.

HV71 vann grundserien i fin stil då man spelade ihop 116 poäng, vilket var tio mer än tvåan Modo.
Man var även laget som släppte in minst antal mål, och offensivt var det bara Björklöven som gjorde fler mål framåt.
Man klev in i kvartsfinalen som solklara favoriter och man gjorde ingen besviken då man satte sig i respekt direkt, man vann matchen med klara 7-0 efter att man också vunnit skotten med 45-19.

Truppen är urstark då man har massor av kvalitet i laget så som Vesel, Forsberg, Billins, Powell och Kelleher. Man har dock ett lag som både har en ruggigt fin spets men även en riktigt bra bredd, och hemma i Husqvarna Garden bör man kunna ta en ny säker seger och koppla ett järngrepp om matchserien.

Västervik slutade på en åttondeplats i grundserien och vägen till kvartsfinal gick genom en play-in serie mot AIK. Där tog man två raka segrar med 6-2 och 2-4, och stod för bra insatser.
Motståndet var dock av den klart svagare kalibern, något man också fick se senast då man inte alls kunde utmana HV71.

Nu är det en ny bortamatch och på resande fot har man haft det rätt tufft under säsongen då man bland annat bara tog nio segrar på 26 försök under grundserien. Jämför man det med hemmaplan där man tog 14 segrar och bara förlorade fyra matcher under ordinarie tid så ser man klart och tydligt att bortais inte är någon fördel, och här bör man återigen väga för lätt.

HV71 är klasser bättre än Västervik och efter 7-0 segern senast bör även självförtroendet vara på topp, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip