Precis som övriga ligor så drar även den finska ligan igång, och ett spel jag finner riktigt intressant är i matchen mellan Ilves - Kärpät, där jag tycker gästerna ska vara numret större.

Jag skulle ljuga om jag påstod att Ilves haft en bra säsong hittills. Man läcker likt en pyspunka bakåt och man har släppt in klart flest mål i ligan, närmare bestämt 82 stycken på 22 matcher. Man placerar sig på plats 13 av 15 i tabellen med bara KalPa och Jukurit bakom sig, och hade man haft Jukurit framför sig i tabellen hade man fått skämmas ordentligt.
Normalt sett i finska ligan tycker jag att hemmaplansfördel brukar spela en ganska stor roll, då de flesta lagen tar sina poäng hemma. Ilves är inget undantag och man har tagit 16 av sina 24 poäng på hemmaplan, segrarna har dock kommit mot sämre lag, och när lag som Tappara och TPS har varit och gästat så har det blivit förluster med 0-3 och 3-6.

Kärpät leder tabellen och det framförallt efter ett otroligt fint hemmaspel. Man har bara tappat två poäng av 33 möjliga poäng på hemmaplan, vilket är urstarkt! Nu är det dock inte hemma man spelar utan borta, och där har man tagit 17 poäng på elva matcher vilket inte låter mycket till världen, men man är ligans tredje bästa bortalag med dessa poäng.
Inga större rotationer i laget vad jag sett utan man har sin förstalina med Junttila - Ruohomaa - Bertrand som alla ligger topp sex i den totala poängligan. I vissa stunder kan man göra lite vad man vill på isen, och det har varit ett starkt vapen för Kärpät denna säsongen och det lär fortsätta.

Gästerna kommer med fyra raka segrar i bagaget och fulla av form, där gästerna kommer med två klara förluster i bagaget. Att vi erbjuds strax under 2.00 degen på Kärpät tycker jag är riktigt generöst och jag räknar med att de löser tre poäng.

Speltips: 2 och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip