Tysk hockey på menyn under söndagseftermiddagen och en intressant match ska genomföras i Eissporthalle där Iserlohn Roosters gästas av Straubing Tigers.

Hemmalaget är just nu nästjumbo i DEL och detta med en poängskörd på 37 pinnar efter 32 matcher. Iserlohn Roosters har en målskillnad på 92-111 och har gått över 5,5 mål i totalt 19 av 32 ligamatcher. Som hemmalag har de spelat över 5,5 mål i elva av 17 och här snittar de 6,5 mål totalt per genomförd match.

Gästerna är just nu ett lag för slutspel då de notera för 44 poäng på kontot efter 30 matcher. Deras prestation räcker till en åttonde plats och det innebär precis som här hemma i Sverige en plats till 8-delsfinal. Straubing Tigers har en målskillnad på 105-103 så här långt och för deras del så har 23 av 30 matcher gått över 5,5 mål och på bortais är det 13 av 15 som passerat samma mållina.

Senast lagen möttes vann gästerna med 5-0, då som hemmalag.
Senast Straubing Tigers gästade Iserlohn vann de med samma siffror, men däremellan har de hunnit med ytterligare en på hemmais och då blev det hemmaseger med 6-2.

Min teori är att denna match bör ha goda chanser att passera över 5,5 mål då både hemmalag och bortalag är vana vid målkalas så ett överspel här är något jag fastnar för!

SPELTIPS
Över 5,5 mål till 1.82 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip