Maj månads stora höjdpunkt är här och vi beger oss till Tjeckien för att beta av årets hockey-VM. Jag kommer givetvis att vara med under hela mästerskapet och redan innan allt drar igång så kommer vi kika på några specialspel där jag tycker jag hittat fint värde. Dessa spel nedan är hämtade från Unibet och kommer inkludera lag som Sverige, USA och Kanada där vi helt enkelt blickar över de stora favoriterna lite extra.

Sverige att komma före Kanada i turneringen (1.90)
Jag tror mycket på detta stabila svenska lag som har en otroligt vass grund att stå på. Man har bra målvakter där jag tror att Filip Gustavsson kommer ta hand om förstaspaden. Tillsammans med en backsida av yppersta världsklass så tror jag att man kommer att bli väldigt svårforcerade och svår att göra mål på. Offensiven är det som är det stora frågetecknet, men jag tänker också att mycket offensiv kommer genom Rasmus Dahlin, Erik Karlsson och Victor Hedman. På pappret tycker jag man är bättre än Kanada och känns som att man har ett lag som kan gå väldigt långt.

USA att komma före Kanada i turneringen (1.90)
Vi fortsätter att sätta lite tro på detta Kanada. Nej, men skämt åsido så är det klart att Kanada med Bedard i spetsen är ett väldigt bra lag, men samtidigt känns det som att man saknar den där riktiga stjärnan. Självklart är Bedard en superstjärna som varit bra på internationell nivå redan, men klarar han av att leda ett helt landslag? Min favorit till detta VM-guld är USA och det skrev jag i min andra inför-text. De har ett otroligt kompetent lag rakt igenom och framförallt har man också en offensiv bredd som inget annat lag kan stoltsera med. USA är min guldfavorit helt enkelt.

USA med bäst offensiv och Sverige med bäst defensiv?

USA att göra flest mål i gruppspelet (4.00)
Här är mitt val ganska givet och jag kommer trycka lite extra på just detta spel. USA spelar i den "lätta" gruppen där egentligen bara Sverige är ett motstånd som kan hota dem i längden. I övrigt är det ganska lätta lag där USA har bra chans till att förfina sin målskillnad. Jag tror att dem kommer att ha lekstuga mot flertalet av lagen och känslan är att de inte kommer att prioritera sin defensiv i dem matcherna utan blåsa på full fräs framåt. Med spelare som Gaudreau, Boldy, Zegras, Caufield med flera så har man VMs bästa anfallslina. Sverige kommer att prioritera defensiven mer och i den andra gruppen är det alldeles för många jämna lag som kommer att sno poäng av varandra.

Sverige att släppa in minst mål i gruppspelet (4.00)
Även här kommer jag att gå på ett lag i den lite enklare grupp B. Sverige har en backbesättning som överlägset är den bästa i hela VM och man har både offensiva och defensiva nycklar. Framförallt så läggs det mycket fokus på det offensiva, men sanningen är väl också att det offensiva spelet "gynnar" defensiven. Med Sam Hallam som coach så kommer Sverige att spela disciplinerat och lägga fokus på att stänga till framför egen kasse. De har varit svåra att få hål på och med tanke på att motståndet är av sämre rang så bör man kunna hålla ner siffrorna i många matcher. Även här har vi en faktor i att den andra gruppen är klart tuffare.

Nedan sammanfattas alla spel från Unibet med insats bakom. Nu kör vi!

Sverige att komma före Kanada i turneringen (1.90) - 2.5/5 units
USA att komma före Kanada i turneringen (1.90) - 3/5 units
USA att göra flest mål i gruppspelet (4.00) 4/5 units
Sverige att släppa in minst mål i gruppspelet (4.00) 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip