Vi fortsätter med lite spel inför hockey-VM där vi på Bethard denna gång ska ge oss på lite olika poängspecialer där vi både blandar in lag och spelare. Man kan hitta många guldkorn i de olika lagen, men jag kommer först och främst fokusera på två spel med lite högre insats och sedan lägga på med två spelarspecialer som en extra krydda.

Tyskland under 12.5 poäng (2.20)
Genom åren har vi varit vana med att tyskarna alltid i princip utmanar sina motståndare och den tyska hockeyn har definitivt blivit starkare med åren. Jag tycker dock att denna lina är lite väl högt satt här och kommer att trycka på insatsen rejält här. Det är 21 poäng att spela om och med tanke på att man möter både USA och Sverige så räknar jag redan här bort sex av dem poäng. Då ska man alltså på de fem sista matcherna lyckas vinna fyra av dem samt ta poäng i en. Det är en alldeles för tuff uppgift och speciellt när man på pappret har en av sina sämsta upplagor på många år. Jag tror inte att tyskarna plockar tretton poäng eller mer här då jag känner av en viss floppvarning.

Sverige över 17.5 poäng (1.65)
Sverige har egentligen bara en motståndare i denna grupp och det är USA. Man möter just USA i första matchen och skulle det väl bli torsk där så har man ändå chans att sedan plocka sex raka matcher. Man ska absolut slå Lettland, Slovakien, Polen, Kazakstan, Frankrike och just Tyskland. Oavsett vad så ska man vara ett nummer större än samtliga dessa lag och skulle man mot förmodan också slå USA i match ett så har man “råd” att förlora en match tillochmed.

Boldy kan bli turneringens sevärdhet

Matt Boldy bästa poängplockare i USA (7.50)
Jag har under de senaste säsongerna sett på denna unga talang som åkt runt borta i Nordamerika och titt som tätt bjudit på alldeles lysande hockey. Han är en exceptionellt sevärd spelare och på dessa stora ytor borde han kunna vara ännu bättre. Lite likt Joel Eriksson-Ek så är han en spelare som många säkert inte har jättekoll på, men han kommer att få stort förtroende i detta USA och absolut så ska han vara en av deras ledande spelare. Jag räknar med att han har en nyckelroll i powerplay i USA, precis som han har i Minnesota. Det finns många bra spelare i USA, men Boldy tror jag kommer vara en av VMs absolut bästa spelare.

Dylan Guenther bästa målskytt i Kanada (11.0)
Jag ska bjuda på ett litet långskott här där vi kommer att plocka Arizonas Dylan Guenther som bästa målskytt i Kanada. Många kommer att prata om Bedard och just denne Bedard kommer att ha extremt mycket press och markering på sig. Guenther är en målskytt av rang och stod för 18 mål på 45 matcher i ett för övrigt ganska trött Arizona. Han har ett vasst skott och kommer att få chansen i powerplay och troligtvis också i första uppställningen tillsammans med just Conor Bedard. Dylan är med i denna trupp för att bidra med snabbhet och mål och med tanke på hans form i slutet av säsongen så kan han absolut bjuda på ett par kassar.

Philip Kurashev bästa poängplockare i Schweiz (7.0)
Kurashev har haft en fin roll bredvid Conor Bedard den här säsongen och kommer var en spelare med mycket offensiv zontid för Schweiz. Man bygger sitt powerplay kring honom och han är en spelare med otroligt fin spelförståelse. I ett lag där stjärnorna inte är några superspelare så kommer Kurashev vara en av de ledande i denna trupp tillsammans med Hischier och Thurkauf.

Vi sammanfattar spelen nedan med insats:
Tyskland under 12.5 poäng (2.20) - 5/5 units
Sverige över 17.5 poäng (1.65) - 4/5 units
Boldy bästa poängplockare i USA (7.50) - 1/5 units
Guenther bästa målskytt i Kanada (11.0) - 1/5 units
Philip Kurashev bästa poängplockare i Schweiz (7.0) - 1/5 units
This is the stats tab
This is the post tip