Islanders (33-29-9) vs Penguins (42-22-10).

Jag är uppriktigt sagt besviken på Islanders i år. Det känns långsökt för dem att nå slutspel i år och det är ett gigantiskt misslyckande med tanke på trupp och de senaste årens relativt goda framgångar. Penguins å sin sida lyckades besegra Predators på övertid i sin senaste outing och det var extremt viktigt för laget, eftersom de hade fyra raka förluster i bagaget. Det var geniet Sid "The Kid" Crosby som avgjorde och visade vägen.

Jag bygger mitt spel på att Penguins tar med sig vinsten senast och kör på. 1,83 på Penguins hos Pinnacle känns spelvärt.

Värt att notera:

1. Sid Crosby avgjorde som sagt matchen senast och tack vare det satte han också sin 1 400 poäng (!) i NHL i sin 1 100 match. Han är nr 22 i hockeyhistorien som lyckats nå 1 400 poäng.

2. Islanders kommer inte nå slutspelet i år (skall till ett smärre under, eftersom Capitals behöver max 10 poäng totalt över de elva avslutande matcherna) och det är en genant missbedömning. Vi pratar inte Blackhawks och Coyotes nu, utan Islanders. De har ett alltför bra lag för att lyckas missa slutspelet. Vad det beror på? Många anledningar, men deras facit på bortaplan lämnar en del att önska, samt att deras offensiv varit tafatt framför mål och har bara gjort 195 mål framåt på hela säsongen. Notera att Canadiens har gjort 190 och de ligger i källaren.

3. Penguins Malkin nådde 700 assistpoäng i samma match och det har börjat lossna för honom igen efter diverse skador och annat. Han kan dock bli avstängd till denna match efter en flagrant förseelse mot Borowiecki (crosschecking i ansiktet). Eller mer korrekt; han borde bli avstängd.

4. Penguins hade en riktigt bra stretch innan de fyra raka förlusterna och vi vet att deras högsta nivå är "hög". Det största problemet har varit att de övriga kedjorna (frånsett Crosbys lina) har trampat vatten och det kommer inte fungera. Det syntes mot Predators att HC Sullivan försökte kreera nya formationer för att få till en förändring. Den position som måste fungera är målvaktsspelet och Jarry kan mycket bättre. Han har bara vunnit en av de sju senaste och det är på tok för svagt. Det är lite som Leafs dilemma; målvaktsspelet måste fungera. Jarry är en riktigt bra målvakt när han fungerar.

5. Vad har Islanders att spela för? Ja, det är frågan. Det känns som de satt sig själva i klistret med sitt ojämna spel och fattiga offensiv. Om Penguins trampar på rejält från början är risken stor att målen trillar in och då blir det tufft psykiskt att koppla "på" igen.

Jag gillade det jag såg av Penguins innan deras fyra raka förluster. Med vinsten mot Predators senast har jag feeling för att de tar med sig den känslan in i matchen mot Islanders. Jag spelar Penguins moneyline till oddset 1,81 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip