Lördagsförmiddagen bjuder på hockey mellan Italien och Kazakstan, och här bör italienarna återigen få det riktigt jobbigt.

Italien är turneringen enda lag som fortfarande står utan poäng, och det kan är kanske inget som förvånar med tanke på vilken nivå laget håller.
Hittills har man fått se sig besegrade av Tyskland, Norge, Lettland och Finland, och i samtliga matcher har man förlorat med minst tre mål.
Spelmässigt har man också varit det klart sämre laget, och kikar man mot tex Norge som tillhör de svagare lagen i turneringen så förlorade man med 4-1 samtidigt som man även förlorade skotten med klara 39-18.

Kollar man på truppen så tillhör flertalet spelare Bolzano, ett lag från Italien som deltar i den österrikiska ligan, så man har ett samspelt lag.
Man håller dock en alldeles för låg nivå för att kunna utmana i denna turneringen, och här bör man återigen få en tuff match.

Kazakstan har överraskat rejält hittills då man vunnit tre av sina fem spelade matcher, och man slagit Tyskland, Finland och Lettland, vilket är riktigt starka papper.
Förlusterna har kommit mot USA och Kanada, och det är verkligen inget att skämmas över.
Nu senast mötte man just Kanada och där fick man se sig besegrade med 2-4 efter att man släppt in det sista målet i öppen kasse.
Ställningen var dock 2-2 med dryga tolv minuter kvar att spela, så man satte verkligen press på Kanada, och man gjorde en väldigt fin insats.

Med tanke på poängskörden hittills så är man i allra högsta grad med i kampen om en slutspelsplats, speciellt då man har Italien och Norge kvar att möta, och vinner man de två matcherna på ordinarie tid så löser man en plats i slutspelet, så motivationen lär vara på topp i denna matchen.

I truppen hittar vi Nikita Mikhailis som gjorde båda målen i matchen mot Kanada, och han har gjort ett fint VM då han är uppe i 3+1 på sina fyra matcher.
I övrigt så har man spelare som Valk, Blacker, Dietz och Starchenko för att nämna några, så det finns absolut kvalitet i laget, och här bör kunna ta en säker seger.

Italien är ett av turneringens svagaste lag och då man ställs mot ett Kazakstan som jagar slutspel så bör man få det väldigt tufft i matchen, och här tror jag Kazakstan tar en bekväm seger.

Speltips: 2 hcp -2,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip