Vi har kommit till slutspelet i KHL och i denna match så ställs Jokerit mot Sochi, och jag tror en trend bryts i eftermiddag.

Jokerit slutade trea i den västra serien bakom Ska St Petersburg och Cska Moskva, och det är inget att säga om då dessa lag höjer sig över övriga. Man vann 33 av 56 matcher och har 108 insläppta mål, vilket är ett snitt strax under två mål per match. Hemma i Finland så spelar man bra hockey och på 28 matcher har det kommit 18 segrar där 17 av dessa tagits på ordinarie tid.
I laget hittar vi talangen Tolvanen som 18 år gammal står på 36 poäng på 48 matcher vilket är klart imponerande. I övrigt hittar vi Steve Moses som kommit tillbaka i ligan från AHL, backgeneralen Lepistö och Jensen för att nämna några. Jag tycker att man har ett lag som kan ta sig en bit, och med rätt flyt kanske hela vägen till final.

Sochi slutade sexa i tabellen och man var 16 poäng efter Jokerit i tabellen. Man har varit bättre på bortaplan under säsongen där man också spelat en klart roligare hockey vilket också målskillnaden visar då man borta har 71-78 mot 59-60 som man har hemma.
Barulin i kassen tycker jag har gjort en bra säsong för klubben, och han har stulit många poäng denna säsong. Ska vi gå in på spelare i truppen så leder O´Dell den interna poängligan på 33 poäng. Bakom sig har han Wellman som vi också känner igen från Frölunda där han spelade förra säsongen. Han ser fortfarande ut att saknas för gästerna och det är ett klart tapp, framförallt offensivt.

Jokerit har haft svårt för Sochi under säsongen där man förlorat båda mötena med 2-1 och 2-3. Nu är det dock slutspel och jag tycker hemmalaget sitter på en bättre trupp och när det är vinna eller försvinna så tror jag Jokerit är klart starkare och litar på att de vinner första matchen.

Speltips: 1 asian hcp -1 och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip