Junior-VM börjar som vanligt på annandagen och det är ett av årets absolut trevligaste sportevenemang. Jag kommer nedan lista lite roliga långtidsspel som jag tycker är värt att ha i åtanke och framförallt så blir det en extra krydda att följa. Oddsen hämtas från Bethard och ni bestämmer själva er insats.

Bethard erbjuder en hel rad med olika och trevliga långtiddsspel. Som sagt så kommer jag ge med mig av några av de bästa som jag själv tycker, men man kan säkerligen spela fler också om man är sugen. Insatserna behöver som sagt inte vara så höga med tanke på att oddsen är av det högre slaget.

Bästa målskytt Tjeckien - Jiri Kulich (2.25)
Vi börjar lågt med oddset, men här tycker jag inte det spelar någon roll. Tjeckerna har en fantastisk femma med Jiri Kulich i spetsen och det är han som ska stå för skott och mål. Kedjekamraten Sapovaliv är fantastiskt bra med pucken och kommer leverera macka efter macka till Kulich. Lågt odds, men ett bra spel.

Flest poäng USA - Cutter Gauthier (4.00)
Lagets stora stjärna tillsammans med Jimmy Snuggerud. Den sistnämnde gjorde fler poäng än Gauthier förra säsongen, men iår tror jag det är omvända roller. Gauthier har tagit enorma kliv och förväntas bli en superstjärna i NHL nästa säsong. Det snackas mycket om ungdomskedjan med Leonard-Smith-Perreault, men mest speltid i de viktiga lägena kommer de mest rutinerade att få.

Bästa målskytt Kanada - Fraser Minten (26.0)
En stor och rivig spelare som redan fått chansen och gjort bra ifrån sig i Toronto. Han är en målskytt med ett otroligt fint skott och det förvånar mig att han står såpass högt i odds. Han har fått spela tillsammans med superlöftet Macklin Celebrini och poängmaskinen Jordan Dumais så jag räknar med att denne Minten kommer att göra ett par mål för Kanada. Frågan är bara hur många och om någon annan gör fler?

Sveriges bästa kedja?

Av erfarenhet så tycker jag att de mest hajpade svenska spelarna ofta inte heller levererar fullt ut. Lekkerimäki har en fantastisk säsong bakom sig och förväntas vara den som gör det tillsammans med Noah Östlund. Dessutom har Östlund varit skadad stora delar av hösten och lär knappast vara i toppform. Jag kan dock tycka att det är en annan femma som borde få mer uppmärksamhet och jag är rätt säker på att de kommer att få det efter detta slutspel.

Flest poäng Sverige - Felix Unger Sörum (21.0)
Ett otroligt högt odds på en spelare som bör få mer uppmärksamhet. Han åkte ut i sista gallringen inför NHL-premiären i Carolina och kom hem till Leksand där starten blev aningen seg. Sista tiden har han varit otroligt bra dock och visat fina kvalitéer. Tillsammans med David Edström och Otto Stenberg, som för övrigt spelar tillsammans i Frölunda, så tror jag att de kommer att bli Sveriges mest framstående kedja. Unger Sörum är en poängspelare och han har mycket puck samt får mycket istid i offensiva lägen. En underskattad spelare som svenska folket säkert inte förstått hur bra han är ännu.

Bästa målskytt Sverige - David Edström (13.0)
Se ovan motivering. De kommer att få mycket offensiv speltid och de känner varandra väl. Det är givetvis en chansning, men med tanke på att jag tror att den här femman kommer leverera så är det stor chans att det är just Edström som gör målen i och med att Unger Sörum allt som oftast är den som spelar fram.

Som sagt, det finns en hel del roliga odds att titta på och kika gärna in på Bethard för fler. Heja Sverige!
This is the stats tab
This is the post tip