Tjena. Jag tänkte bara dela av mig ett snabbt spel idag som jag finner stor värde i alla fall i mötet mellan Kalix - Östersund.

Hemmalaget Kalix har haft en tung period på slutet och mötte under gårdagen jumbolaget Brunflo och gick fram programenligt till 3-0 i början av den andra perioden. Men sen kom Brunflo igen och var nära att hämta in 4-1 till 4-3 men Kalix lyckades hålla undan och vinna med 5-3 efter det avgörande målet i öppen kasse.
Segern var den första efter tre raka nederlag.
Nu står Kalix på 72 poäng och ligger på en femte plats i tabellen.
Hemmaspelet för Kalix har varit helt okey under säsongen. Med 37 poäng efter 20 hemmamatcher så är Kalix seriens femte bästa hemmalag. Med en statistik på 12 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 8 förluster, varav 2 efter övertid/straffar.
Kalix fem senaste hemmamatcher är inte kanon läsning. Tre förluster mot samtliga lag ovanför Kalix. (Sundsvall, Piteå och Teg). Och segrarna har bara kommit mot jumbolagen Kovland och nu senast Brunflo.

Östersund kommer med en tung seger i ryggen. 2-1 borta igår mot serietrean Kiruna. En bra genomförd bortamatch där Östersund vann trots att laget förlorade skotten med 35-20. I och med segern så säkrade Östersund en plats till playoff.
Östersund har en mycket fin form och har tagit poäng i sex raka matcher och den enda förlusten kom borta mot serietvåan Sundsvall med 3-2 efter straffar.
Östersund står även dom på 72 poäng men ligger på en sjätte plats.
Östersund's bortaspel har varit till och från under säsongen men har nu två raka segrar i ryggen och har 34 inspelade poäng på 20 bortamatcher gör Östersund till seriens sjätte bästa bortalag. Med en statistik på 11 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 9 förluster, varav 3 efter övertid/straffar.
Östersund har tagit poäng i tre raka bortamatcher och har två segrar och tre förluster på dom fem senaste bortamatcherna.

Historia:
Det fjärde och sista mötet för den här säsongen.
Det första mötet spelades i Östersund. Där vann Kalix med 3-2.
Andra matchen spelades i Kalix. Där vann Kalix med 4-2 efter att ha vänt ett 1-2 underläge i början av den tredje perioden.
Det senaste mötet vann Östersund i Östersund med 2-1.
Kalix leder alltså inbördes möten med 2-1.