Äntligen är det dags för premiär för årets Hockeyettan. Vi har ett antal matcher som går av stapeln på fredagskvällen där huvudsaken ser ut att vara storfavoriter där vi inte kan hitta något större värde. Jag känner dock att jag kan hitta lite värde i en rak etta där Kallinge tar emot Mörrum i ett hett derby redan i den första omgången.

Tittar man lite på vad lagen presterat genom åren så är Kallinge lite på uppgång igen efter ett par säsonger där man fått kämpa på den undre halvan och trots att man förra säsongen endast vann tre matcher under grundserien ändå avslutade starkt och fick vara med i ett playoff uppåt. Till den här säsongen tar man nya tag och förhoppningsvis kan man vara med lite bättre från start än vad man var förra säsongen. Den södra serien är jämn och det gäller att plocka sina poäng i rätt matcher. Matchen emot Mörrum blir således en sån match där man ska gå segrande ur striden, förhoppningsvis också med tre poäng. Den stora delen av stommen finns kvar i Kallinge. Det är givetvis tunga avbräck med spelare som Vincent Reimer och Lucas Jidenius som lämnat, men det finns definitivt slagkraft i de som kommit in i truppen också. Jag tycker laget ser minst lika bra ut som förra säsongen och trots den tunga starten så är det avslutningen som räknas för mig.

Mörrum är lite oförutsägbara

De senaste säsongerna har Mörrum handlat mycket om hur bra storstjärnan Marcus Paulsson kommer att vara och jag tycker det är likadant denna säsongen. Det är klart att han är en bra spelare och kan avgöra matcher på egen hand, vilket vi säkerligen kommer få se prov på ett par gånger under säsongen. Jag tycker dock att Mörrum ser lite oförutsägbara ut och man vet aldrig riktigt var man har dem. På pappret är de väl ett av de sämre lagen i serien och för mig är det rätt klart att de kommer att få kämpa för sina poäng i samtliga matcher. På försäsongen har man mött Kallinge två gånger där Kallinge vunnit en match och Mörrum en match på straffar. Efter att ha läst lite referat ovs om matcherna så känns det som att Kallinge varit det bättre laget trots att man inte kommit upp i den nivå man kanske egentligen besitter. För mig är det iallafall klart vilka som ska vinna denna match en normal dag.

Kallinge har haft svårt med målskyttet de senaste säsongerna och har haft lite problem till och från under försäsongen med detta också. Jag tycker dock att man har ett spännande och ganska brett lag på pappret och får man det att stämma så har man helt klart en bättre grundserie framför sig än sina motståndare Mörrum. Bethard ligger hägt på raka ettan och där slår vi till.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip