Sista omgången av Allettan spelas under kvällen och en av de mest intressanta matcherna från den södra serien spelar mellan Kallinge och Visby. Hemmalaget är helt avsågade och ska bara spela av denna match, medan Visby måste plocka in poäng på Skövde som är ett poäng framför dem.

Kallinge ska ikväll spela sin sista match för säsongen och man har ingenting att spela för. Alla som har spelat hockey, eller för den delen vilken lagsport som helst, vet att en sista match utan noll motivation inte är särskilt motiverande helt enkelt. Man ligger sist i tabellen av en anledning och det är att man inte räcker till. Man har gjort 21 mål framåt på 17 spelade matcher, vilket säger en del om lagets tunna offensiv. Jag tänker att mot ett helmotiverat bortalag som fått åka ända från Gotland så bör man inte kunna hämta så mycket. I grund och botten kanske det inte skiljer avsevärt mycket mellan dessa lagen, men motivationen är den stora faktorn.

Visby måste gå för seger

Alla poäng i dagens möte kan vara helt avgörande ifall man ska spela vidare denna säsong eller ej. Man ligger ett poäng bakom Skövde inför den avslutande omgången och behöver således plocka minst två poäng själva samtidigt som att Skövde går förlorande i bortamatchen mot topplaget Halmstad. Chanserna är ändå rätt goda och det är givet med en seger oavsett ikväll.

Som jag skrev ovan så skiljer det väl egentligen inte så mycket mellan lagen om man tittar på grundkapaciteten, men i en sådan här match när ena laget har allt att vinna så känns det givet vilket lag man väljer. Hans Särkijärvi som är tränare för Visby lär inte tolerera något annat än en vinst idag och som många vet så är ”Säcken” en hård jäkel.

Tvåan inklusive övertid/straffar testas till 1.70 hos Svenska Spel med en lite högre insats denna gång.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip