Okej, erkänner att jag är ute på lite djupt vatten här, kan vara något som jag möjligen missat. Men jag förstår verkligen inte varför oddset rusar upp på KalPa mot Malmö Redhawks idag. Jag klickar KalPa -0.5 till @2.84 hos Pinnacle med 2U.

Malmö har spelat en försäsongsmatch mot Pantern och det var inget vidare att förlora den matchen med 4-3 efter förlängning. Till dagens match reser Malmö för att spela sin första match någonsin i CHL och det gör man borta mot det finska laget KalPa som förra säsongen kom två i finska ligan. Malmö har idag dessutom några spelare som är borta och vissa som kanske är borta. Klart är att Erik Forssell inte kommer spela och två osäkra kort är Niklas Arell och Max Görtz. Malmö har dessutom som många andra klubbar i SHL roterat väldigt mycket i sina lag inför den kommande säsongen. Åtta nya spelare in och tio spelare ut inför denna säsong. Malmö har ett bra lag men det kan trots allt inte kännas bra att bara ha spelat en försäsongsmatch mot Pantern med så många spelare in och ut, det känns som att det kan vara rätt så rörigt i Malmö ikväll då det bara blir deras andra match med det "nya" laget.

KalPa och andra sidan har spelat fyra försäsongsmatcher och därmed kunnat spela ihop laget betydligt mer i matchsammanhang. Man har visserligen förlorat tre av dessa fyra matcher, men det känns inte lika viktigt i det här sammanhanget. Det viktigaste är att man spelat ihop laget vilket KalPa borde gjort betydligt bättre än Malmö. Detta är dessutom en tuff grupp på förhand så det gäller för KalPa att ta tre poäng här om man ska ha en bra chans att gå vidare.

KalPa är dessutom inget dåligt lag, förra året kom man tvåa i det finska slutspelet där man ledde finalserien med 2-0 i matcher men senare vika ner sig och förlora med 4-2. Förra året tog man sig dessutom vidare från gruppspelet i CHL som tvåa bakom Skellefteå och slog sedan ut Djurgården i första slutspelsmatchen. Efter det tog dock CHL-äventyret slut när man föll mot Fribourg i åttondelen med 4-3, Fribourg som sedan gick hela vägen till semifinal för att förlora mot Frölunda.

KalPa till @2.84 känns väldigt bra mot ett Malmö som knappt spelat hockey denna säsong.

Match: KalPa-Malmö Redhawks
Spel: KalPa -0.5
Odds: @2.84
Insats: Flat 2U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip