Kanada har kommit till detta mästerskap för att vinna, som alltid. Denna lördag är på pappret den tuffaste motståndaren hittills och nu får man äntligen chansen att spänna sina muskler. Finland kommer ifrån en snöplig förlust mot Österrike och lär vara revanschsugna, men frågan är om det räcker?

Kanada har som vanligt ett ganska starkt lag för att för VM-mässigt mått mätt. De har givetvis inte sitt bästa landslag på pappret, men de står sig som sagt bra mot dessa andra landslag som mestadels består av inhemska lirare. Kanada har iallafall ett helt NHL-lag och det gör dem givetvis till stora favoriter tillsammans med framförallt Sverige och USA. Någon av dessa tre bör gå hela vägen och skulle något annat lag ta sig upp på förstaplatsen så får det anses som en skräll.

Starten har också varit lite svajig från kanadensarnas sida med tveksamman insatser mot såval Storbritanien och Österrike näst senast. Den matchen var speciell på något vis och innan man tappade in fem mål i den sista perioden så var man bitvis ganska bra. Senast mot Norge tycker jag man höll en hög nivå och man vann också med enkla 4-1 där man enbart släppte till sex skott mot eget mål.

Finland överskattade

Även Finland hade problem mot detta Österrike och fick sig också se sig besegrade med 3-2 efter att Österrike avgjort med 0.1 sekund kvar av matchen. Man kan säga vad man vill om detta Finland, men det är ett lag som mer eller mindre saknar större stjärnor. Man brukar alltid kunna locka hem någon, men en lite halvt avslagen Mikael Granlund gör ingen glad och inte heller gör NHL-spelarna, Puljujärvi och Puustinen, någon större succé. Det är ett stabilt Finland med en spelskicklig backsida, men jag tycker man saknar den yppersta spetsen för att utmana de stora.

Mycket handlar om vilken inställning Kanada går in med och troligtvis så är det första matchen man verkligen trycker på. Det är ett motstånd som man faktiskt kan få stryk av och då tror jag också att man inser allvaret. Raka ettan står i fina 1.80 hos ComeOn och det tar vi med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip