En finalplats i VM står på spel när Kanada tar emot Lettland, och mitt speltips i matchen blir ett hcp spel på kanadensarna.

Kanada slutade tvåa i sin grupp och man föll bland annat högst oväntat mot Norge, vilket var en rejäl missräkning. Det gjorde dock ingen skillnad för tabellplaceringen, och det gav nog snarare bara laget ännu mer tändvätska.
Nu senast i kvartsfinalen slog man ut Finland med 4-1 efter en väl genomförd match, och nu är motståndet flera klasser svagare.

I laget har man backen Weegar som imponerat med sin poängproduktion då man han med i toppskiktet av poängligan. Utöver honom så har man namn som Quinn, Crouse och Blais. Kanske inte det mest namnkunniga laget man haft med, men fortfarande ett bra lag, speciellt om man jämför med motståndarna.

Lettland får svårt att fortsätta skrälla

Lettland stod för en riktig knall då man slog ut Sverige med 1-3 i kvartsfinalen, och stor matchhjälte blev målvakten Silovs som tog 40/41 skott i matchen, vilket la grunden till segern.
Den matchen spelades i ett kokande Riga på hemmaplan, vilket gav en extra skjuts till laget då arenan kokade.

Här är det dock andra förutsättningar då matchen spelas i Finland, och även om det säkert kommer vara bra tryck igen så är det ett minus.
Samtidigt har man en klart begränsad kvalitet i truppen och att man lyckas fälla två topplag på rad tror jag inte, och känslan är att det tar slut här.

Kanada är både ett och två nummer större än Lettland och nu när man inte får spela i Riga så tror jag man väger för lätt, och jag tror på en bekväm kanadensisk seger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip