Dagens spelarpoäng blir ingen dubbel utan vi kommer gå på en singel på en spelare vi inkluderat förut med framgång. Kanada ska se till att repa sig från den pinsamma avslutningen senast mot Österrike och vi kommer att blicka mot en ung och talangfull back som gärna följer med upp i anfall.

Kanada kommer ifrån en seger mot Österrike med 7-6 efter förlängning. Jag tror nog att många vill glömma den matchen då Österrikes sista period är en av tidernas största VM-skrällar. Kanada leder alltså med 6-1 inför den sista perioden och förlorar alltså den med 0-5, trots att man vinner skotten med 13-9. Det var helt orimligt och framförallt en otroligt pinsam insats från Kanadas sida, men även all heder till ett vilt krigande Österrike som nu har fått många att höja på sina ögonbryn efter insatserna mot både Kanada och Schweiz. För kanadickernas del är det förmodligen ett uppvaknande och troligtvis får vi se ett mer påkopplat Kanada denna match.

Norge kommer ifrån en stark 2-0 seger mot Danmark där målvakten Henrik Haukeland gjorde en riktig topprestation i kassen. Nu är det som sagt en helt annan motståndare på andra sidan och att man tar några poäng i denna match känns smått otänkbart. Norge kommer att få anpassa sitt spel efter Kanada och troligtvis få tillbringa ganska mycket tid i egen zon.

Backlöftet får en ny chans

Till dagens spel i denna match och där är det en poäng från en back vi kommer att söka. Olen Zellweger hade vi med häromdagen när han gjorde poäng för tredje matchen i rad och hans fjärde för turneringen. Vi kommer att köra på denna kanadensiska supertalang även idag. Han är en otroligt spelskicklig back som i princip alltid tar varenda möjlighet till att följa med upp i anfallen. Ni som tittar på NHL kan se lite likheter med Dallas Miro Heiskanen och Zellweger har en otroligt fin framtid tillmötes om allt går som det ska. Han får tid i powerplay och med tanke på att mycket av Kanadas spel byggs från backposition i anfallszon så har han goda chanser till poäng mot ett svagt Norge.

Olen Zellweger att göra poäng spelas till dubbla gånger pengarna hos Betsson med en medelinsats och så hoppas vi att hans poängstreak fortsätter.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip