En riktigt intressant match i VM väntar när Kanada ställs mot Schweiz, och här har Schweiz goda chanser att lösa nya poäng.

Kanada har sett bra ut hittills och det har bara blivit en tappad poäng på fyra matcher, en poäng man tappade mot Slovakien där man vann först efter straffar. Man skapade dock klart mest lägen, och det hade absolut inte varit orättvist om man vann under ordinarie tid.
Nu är dock motståndet betydligt tuffare då det är det hårdaste motståndet hittills, och nu är det verkligen upp till bevis.

Ser man på laget så har man en riktigt bra defensiv ledd av Mackenzie Weegar som gör ett riktigt bra VM. Kikar man offensivt så skrämmer man dock inte alls då spelare som Blais, Crouse, Toffoli och Quick finns framåt, så det är inga stjärnor man fått med, och känslan är att man kan få problem mot ett skickligt Schweiz.

Schweiz har full pott efter fyra matcher

Schweiz har öppnat turneringen med fyra raka segrar, och hittills har man inte tappat en enda poäng.
Man har haft en rätt enkel resa hittills då man vunnit mot Slovenien, Norge, Kazakstan och Slovakien. Det har dock blivit tre hållna nollor, så även om motståndet varit svagt så har man sett stabila ut.

Inför turneringen hade man med namn som Niederreiter och Malgin offensivt, två spelare som tillhör NHL. Man har fått offensiva förstärkningar i Kevin Fiala och Nico Hischier samt defensivt tillskott i Siegenthaler, så man har rustat upp rejält och offensivt det man riktigt bra ut, och i mina ögon blir Kanada alldeles för klara favoriter.

Schweiz är obesegrade hittills och med den fina offensiven man sitter på så ska man ha bra chanser att på nytt plocka en seger trots tuffare motstånd, men jag kör med lite livrem här.

Speltips: X2 och jag investerar 2u hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip