Den andra semifinalen spelas mellan den andra gruppens gruppvinnare och också tvåan i samma grupp, Kanada respektive Schweiz. I gruppspelet trodde jag absolut att Schweiz kunde ställa till med en skräll mot Kanada, men här väl i semifinal så känns det som att kanadickerna varvat upp rejält.

Kanada vann enkelt sin kvartsfinal mot Slovakien efter att mer eller mindre pulveriserat dem i tre raka perioder. Man var överlägsna över hela banan och att man vann med klara 6-3 var inget konstigt alls. Kanada gick ifrån till 4-1 och 5-1 den sista perioden innan man slappnade av, tog sedan några onödiga utvisningar och släppte upp Slovakien till 5-3. Matchen slutade sedan efter att Nick Paul satt spiken i kistan med ett mål i tom kasse.

För Schweiz del så var det kanske en lite tuffare match och det trots att man bara mötte Tyskland. Man vann tillslut med 3-1 efter Bertschy gjort 3-1 i öppen kasse, som också var hans andra mål för kvällen. Stjärnkedjan med Fiala-Niedereiter-Hischier gick poänglösa och behöver absolut upp i nivå till denna match om man vill ta sig till en final. För schweizarnas del så tror jag också mycket hänger på att dem ska producera och jag gissar på att Kanada kommer ligga väldigt hårt på dessa tre nämnda.

Kanada är bredare över hela banan

Det är inget snack om att hockeyns hemland, Kanada, är det bästa laget på pappret här. Det kryllar av NHL-stjärnor i laget och det är förståeligt att man är favoriter här igen. Man är bättre egentligen om man ska kika på alla lagdelar och även om Schweiz har sin topplina som varit väldigt bra, så ska det mycket till ifall man orkar med detta formstarka Kanada. Som jag skrev ovan så trodde jag absolut att Schweiz kunde störa dem i gruppspelet och det gjorde man, men här är det slutspel och en helt annan match att vänta. Kanada är ett lag som har spelat ihop sig och blivit bättre och bättre för varje match som gått och när man väl varvar upp så är det inte många som orkar med. De har många hot offensivt och även om dem uppträtt lite nonchalant i egen zon i vissa moment så har man en gameplan som är väldigt stabil överlag. Dessutom kommer dem ligga extremt hårt på toppkedjan och bakom den femman så är Schweiz rätt tunna i jämförelse med Kanada.

För mig är det givet att backa Kanada här. Det är slutspel och jag tror att om man bara trycker till så kommer inte Schweiz orka med. De är starka defensivt, men jag tror inte man orkar försvara sig under hela matchen på det sätt som behövs. Raka ettan spelas till 1.85 hos Bethard med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip