Fredagens stora höjdpunkt är givetvis matchen mellan Sverige och Kanada i JVM. Båda lagen har två raka trepoängare och med all sannolikhet så är detta matchen som avgör vilka som vinner gruppen. Det är ovisst att sia om vinnare här för det känns verkligen som ett lotteri, men jag kan inte annat än att vara lite imponerad av det svenska kollektivet.

Sverige har vunnit två raka med en målskillnad på 11-0 och det är givetvis imponerande att man hållit nollan intakt i två raka matcher. Motståndet har ju dock inte varit av det bättre slaget och det är klart att matchen emot Kanada kommer att bli en helt annan matchbild. Jag tror inte det blir någon tight matchbild utan jag tror det blir en vanlig juniormatch där det svänger fram och tillbaka, vilket såklart bör vara positivt för vårt huvudspel.

Jag tror mycket väl att Sverige kan vinna det här, men man har fortfarande saker att bevisa med tanke på att man ännu inte mött något motstånd. Jag tycker att man hade det väldigt tufft i matchen emot USA inför JVM, trots att många sa att det var en bra insats. Jag tror att det kan behövas ett par mål för att vinna matchen och jag litar fortfarande inte helt på Hävelid i kassen.

Kanada är alltid bra

Man ska aldrig snacka ner detta Kanada. 5-2 i premiären mot Finland och hela 10-0 mot Lettland är såklart imponerande siffror. Offensivt är man som vanligt livsfarliga och det är väl just därför jag kommer att välja lagtotalen före moneyline-marknaden på Sverige. Man kan inte räkna bort Kanada och trots att man inte har ett lika profilstarkt lag så är man fortfarande bra. Supertalangen Macklin Celebrini har övertygat såhär långt och leder Kanadas interna poängliga.

Även för Kanada kommer det att bli en helt annan matchbild. Man har inte längre hemmaplan och man möter ett av turneringens absolut bästa lag. Lägg därtill att Sverige har ett kokande Scandinavium bakom sig. Det finns anspänningar mellan dessa lag och matchutgången känns aningen svår. Oddset väger över till Sveriges fördel och därav kommer det också ett litet spel på det.

Huvudspelet blir att Sverige ska göra minst tre mål till oddset 1.89 då jag tror på en öppen matchbild där det krävs ett par mål för att vinna. Det blir också ett sidospel på att Sverige går segrande ur striden till 2.47. Båda oddsen finner ni hos Coolbet .

Sverige över 2.5 mål (1.89) - 3/5 units
Sverige ML (2.47) - 1/5 units
This is the stats tab
This is the post tip