Kanada - Europa

Final i World Cup och det är överraskningen Team Europa som ställs mot storfavoriterna Kanada!

Kanada har sopat mattan av allt motstånd hittills i turneringen där man vunnit samtliga matcher man spelat med 2 mål eller mer. Man har öst in mål framåt, men en fantastisk fin offensiv ledd av kapten Sidney Crosby som verkar vara i storform! Samtidigt är man bäst i turneringen defensivt med en väldsklassmålvakt som levererar igen.

Europa, Europa, Europa… Detta lag som inte såg ut att kunna försvara sig i träningsmatcherna inför turneringen har motbevisat alla och tagit sig hela vägen till final. Efter att man blev två i gruppen ställdes man mot svenska Tre Kronor. En match där jag verkligen trodde att det skulle ta stopp. Men de ville inte detta Europa som chockade igen. Efter att Sverige tagit ledningen i matchen kom man tillbaka och vände till 2-1 efter att Henrik Lundqvist inte ingripit 100% på båda målen i mitt tycke. Sverige hittade en kvittering med ca 5 min kvar av matchen genom Erik Karlsson och tog matchen till förlängning. Här kändes det verkligen som att Sverige skulle ro hem det, men Tomas Tatar ville annat och utnyttjade en misskommunikation och kunde sätta 3-2 efter att returen på Henkes första räddning studsat på skidskon och in. Återigen ett tveksamt ingripande på Henke som faktiskt får ta på sig en stor del av förlusten.

Hur som helst ska man inte ta i från Europa segern utan man har spelat en smart hockey som funkat mot alla lag förutom Kanada.

I natt är det alltså final och bäst av 3 matcher gäller. Jag kan återigen inte se detta Kanada förlora över 3 matcher och jag tror att Europa måste chansa lite och verkligen gå för det om man ska ha någon chans till vinst. Ett måste är att man gör första målet i matchen för Kanada är ett för tok för bra lag vid ledning.

Jag tänker mig en match där Europa måste chansa lite och det kommer därför skapas chanser för Kanada att gå på kontring. Dock bör Kanada vara det spelförande laget större delen av matchen och jag räknar med att man gör en del mål. Europa är inte ofarliga och jag kommer testa överspelet här.

Nattens spel blir alltså



Kanada - Team Europa Ö 5.5 mål @ 1.74 med 3/7 units hos Pinnacle Sports

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip