Kanada - Tjeckien

Hemmanationen och storfavoriterna Kanada kliver in i turneringen och man ställs mot Tjeckien. Ett lag som man på papperet ska köra över men frågan är om det blir så enkelt mot ett täta tjeckiska försvaret?

Det är inget snack om att Kanada är överlägset det bästa laget på papperet. Man har i stort sätt samma lag som man hade när man vann OS i Sotji där man höll nollan i både semifinalen och i finalen mot Sverige. Skillnaden i år blir väl att troligtvis Brendan Holtby kommer få chansen som första keeper före Carey Price som hade en skadedrabbat säsong förra året medan Holtby gjorde sin bästa säsong någonsin?

Kanada har iallafall imponerat på träningsmatcher inför turneringen. Man föll visserligen mot USA i deras första match med 4-2 men man slog samma gäng dagen efter med klara 5-2. Man avslutade träningsmatcherna med att slå ryssarna med 3-2 efter förlängning.

Kanada har såklart världsklass spelare på alla positioner och man har en fantastisk fin offensiv där Sidney Crosby leder laget, men i mina ögon är Kanadas främsta styrka att man har ett försvarsspel som skiljer sig från de andra laget. Man är oerhört bra i positionsspelet och man gör sällan misstag där vilket ofta gör det lätt för målvakterna. Man gör det därmed oerhört svårt för motståndarna att hitta kvalitativa målchanser.

Tjeckien har jag inför turneringen hållit som en stor underdog och man har enligt mig det näst sämsta laget på papperet. Man har såklart duktig hockeyspelare i laget men jämfört med andra lag kommer det troligtvis bli en tuff turnering för tjeckerna. Under träningsmatcherna har man slagit både Ryssland (2-1 SO) och Team North America (3-2) men föll mot ryssarna i laget första träningsmatch med 4-3. Jag jag sett av tjeckerna är att man spelat ett kompakt försvarsspel vid blå och man gör det svårt för motståndarna att komma in med fart i offensiva zonen. Senast mot Team North America höll man de spelskickliga unga amerikanerna på utsidan och gav bort väldigt få chanser från slottet.

I denna matchen är det ingen tvekan om att Kanada ska vara stora favoriter, och JA, Kanada bör vinna matchen. Oddsen för seger för kanadensarna är orörliga och HCP -1.5 ger ynka 1.60 vilket är en tuff lina i en öppningmatch till de oddset. Jag tror Tjeckerna är medvetna om hur duktiga Kanada är och man kommer fokusera sitt spel på att sätta D 100% för att jobba på kontringar. Detta mot ett Kanada som besitter det bästa försvarsspelet i mina ögon gör att jag tror vi kan få en målsnål match för hemmanationen.

U 5.5 mål finns till fina 2.10, men jag ”safe:ar” lite och kommer därför att spela:

Kanada - Tjeckien U 6.5 mål @ 1.61 med 3/6 units hos bet365

Ska vi säga 3-2 eller 4-2 i öppen för Kanada?

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip