Kanada och Tjeckien ska göra upp i en spännande semifinal under lördagskvällen, och här tror jag på en jämnare match än vad oddsen visar.

Kanada slutade trea i sin grupp, och man hamnade efter Schweiz och Tyskland.
Ser man på insatsen i gruppspelet så blandade man rejält då man bland annat förlorade mot Danmark med 2-3, något som givetvis är ett stor missräkning.
I kvartsfinalen mot Sverige låg man riktigt illa till då man hade 3-1 i baken med bara två minuter kvar att spela. Då bjuds man in i matchen när Dahlin tar en onödig puck-out och man både reducerar och kvitterar i slutet av matchen, och man vann även senare i förlängningen.

Man kliver in i denna matchen som klara favoriter men det är något jag inte köper då man trots segern mot Sverige Inte imponerat nämnvärt i turneringen, och även om man brukar höja sig när det väntar slutspel så kan man få det tufft mot ett Tjeckien med bra spets.

Tjeckien har precis som Kanada haft en den tuffa matcher under turneringens gång då man bland annat åkte på stryk av Österrike med 1-2 efter straffar, och Österrikes seger var på något sätt inte orättvis.
Efter den matchen har man dock sett bättre ut och ser man på insatsen i kvartsfinalen var den bra då man slog Tyskland med 1-4.
En stor anledning till seger var spelet i powerplay då man gjorde tre av målen i spelformen, och här får Kanada se upp då man är turneringens bästa lag i just powerplay.

I laget finns det stjärnor som Pastrnak, Krejci och Cervenka som ser riktigt bra ut framåt, och den sistnämnda toppar poängligan då han gjort 14 poäng. Det finns även namn som Hertl och Vrana som är pålitliga poängplockare i NHL, så där finns det sparkapital, och man har helt klart kvalitet till att ta sig till final.

Kanada målas upp som rätt klara favoriter i matchen och det tycker jag är fel då man ställs mot ett skickligt Tjeckien, något som kan bli tufft, och jag väljer att gå på tjeckisk seger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip