Favoriterna Kanada kommer med två raka segrar i turneringen, och trots att motståndet hårdnar här då Tjeckien står på andra sidan så ska man ses med goda chanser att ta en ny seger.

Kanada öppnade turneringen med en 2-5 seger mot Lettland, och man stod för en okej insats. Nu senast stod man för en klart bättre insats då man körde över Slovakien med 1-11, och man bara gasade på även att man hade en 0-4 ledning redan efter den första perioden.

Mason McTavish som är lagets största stjärna har öppnat turneringen på bästa sätt då han gjort sex poäng på de två inledande matcherna, och tillsammans med supertalangen Connor Bedard och Joshua Roy som gjort fyra respektive fem poäng har de varit lagets bästa spelare.
Man har även sparkapital i NHL-meriterade Kent Johnson som bara gjort en poäng hittills, så kvalitet finns det i massor, och normalt sett är man ett par klasser bättre än tjeckerna.

Tjeckien stod för en tveksam insats i premiären när man bara vann med 5-4 mot Slovakien, och det avgörande målet kom med knappa två minuter kvar att spela. Nu senast fick man något oväntat med sig poäng när man löste oavgjort mot Finland, men det ska sägas att finska målvakten Merilainen inte gjorde en av sina bästa matcher.

Laget har några riktigt vassa spelare i Jiricek och Mysak, men man är inte alls på samma nivå som Kanada som har massor av talang i laget, och nu när den tuffaste matchen hittills väntar så bör man åka på sin första förlust.

Kanada gjorde elva mål senast och trots att motståndet inte var av samma kaliber som nu så ska man ses med goda chanser till en ny klar seger då man trots allt är ett par nivåer bättre än Tjeckien.

Speltips: 1 hcp -3,5 och jag investerar 1u // TT