Hockeyallsvenskan bjuder på många fina matcher idag, mina blickar riktas mot Karlskoga som gästas av Södertälje, där gästerna är alldeles för underskattade.

Karlskoga ligger sist i tabellen, och tillsammans med Troja/Ljungby har man ett litet hopp upp till laget ovanför. På hemmaplan har man vunnit hälften av sina matcher och formen är okej med tre segrar på fem matcher med segrar mot både Timrå och oskarshamn.
Senast blev det förlust mot Västervik med 5-2 trots en 0-2 ledning efter första perioden.
Man drar på sig näst flest utvisningar i serien, vilket man måste dra ner på då flera av lagen i ligan sitter på ett bra powerplay, precis som dagens motstånd. I boxplay ligger man på 81.25%, vilket får ses som helt okej.

Södertälje ligger på en viktig åttondeplats i tabellen vilket man såklart vill befästa. Formen visar på två segrar de fem senaste där man också har tre raka försluter. Men två av förlusterna har kommit på hemmaplan, där man inte ser ut att trivas alls.
Man är seriens sämsta hemmalag med 16 inspelade poäng på 13 matcher, men man är också seriens bästa bortalag med 21 inspelade poäng på tolv matcher, vilket känns konstigt. Detta är dock fakta och på resande fot har man vunnit sex av de sju senaste matcherna.
Man drar inte alls på sig lika mycket utvisningar som hemmalaget, och man ligger samtidigt fyra i boxplayligan med sina 85,39%.
Powerplayspelet blir viktigt idag och där ligger man trea med 23,17%, och då man möter ett lag som drar på sig mycket utvisningar kan detta bli avgörande i matchen.

Speltips: 2 Moneyline och jag investerar 3u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip