Ett formtoppat Karlskoga ställs mot Södertälje som inte spelat match på väldigt länge, och här bör hemmalaget har en bra segerchans.

Karlskoga går som tåget just nu och till denna matchen kommer man med åtta raka segrar i bagaget.
I de tre senaste matcherna har man vunnit mot Björklöven med 3-4 efter straffar, HV71 med 4-3 samt Mora med 5-2, så det är tuffa matcher man spelat, något som imponerar än mer, och i matchen mot Mora visade man upp ett riktigt bra powerplay då man gjorde fyra mål i spelformen.
Man ligger på en tredjeplats och man jagar Modo som är två poäng före samt serieledande HV71 som är tre poäng före.

Truppen håller en hög nivå då man har spelare som Lindquist, Rekonen, Lilja och Björklund för att nämna några. Den sistnämnda saknades senast men ändå visade man upp att man kan slå bra lag, något som visar vilken bra bredd man har i truppen, och här bör man kunna förlänga sin segersvit till nio matcher.

Södertälje ligger näst sist i tabellen, och man har bara vunnit 9/30 matcher under säsongen.
Inför denna matchen har man åtta raka förluster i ryggen, så läget är allt annat bra.
Nu har man inte spelat match sedan dagen innan nyår, så man har fått en lång paus. Avsaknaden av matcher ser jag dock inte som något plus då man lär komma ut ringrostiga här, och det är fördel hemmalaget då de redan har två matcher i kroppen.

Brett Pollock och Simon Norberg har lämnat laget och den förstnämnda är en spelare som gjorde 25 poäng på 28 matcher för laget.
Man har fått in Dragan Umicevic, Joseph Berger och Greg Squires samtidigt som Hugo Gustafsson och Daniel Ljungman är inlånade från Växjö respektive Linköping, så det har hänt en del i laget, men här bör man ändå väga för lätt.

Karlskoga har formen på topp och då man ställs mot ett Södertälje som kan vara ringrostiga efter ett längre uppehåll så bör segerchansen vara god, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip