Karlskrona HK tar denna säsong nya tag och som många andra klubbar i Hockeyettan så är målet att ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan. Man gör det med ett krafttag och man kliver väl in till denna säsong som någon form av storfavoriter till att ta den åtråvärda platsen tillsammans med ett par klubbar till. Truppen ser på pappret otroligt fin ut och man har egentligen allt man kan behöva för att gå långt. Det finns massvis med spetskompetens, vilket också innebär att laget har en fin bred samt ett djup på sina kedjor som få lag kan sätta ihop. Det gäller bara att få ihop det som lag och alla de här stjärnorna måste också göra grovjobbet där just det sistnämnda har varit lite av ett problem på försäsongen. Det ska dock tilläggas att resultaten på försäsongen inte behöver spela någon större roll, utan det är en helt annan femma när matcherna väl gäller någonting. Spelmässigt har man iallafall haft ett ganska kraftigt övertag i många matcher, men inte fått utdelning offensivt. Förhoppningsvis får vi se lite ändring på det till premiären mot Borås.

Borås var underskattade förra säsongen

Borås var ett av mina favoritlag under förra säsongen då man under en ganska lång tid fick dem till alldeles för höga odds. Jag misstänker att deras avslutning ger ett visst eko i hockeysverige och framförallt bland alla oddssättare som troligtvis har lite bättre koll. Till den här säsongen tycker jag dock att laget ser snäppet svagare ut om man jämför. Det är små marginaler såklart, men tappet av rutinerade backen Fredrik Ericsson är definitivt ett tungt avbräck. I övrigt så har man ett bra lag som de allra flesta i den södra serien har, men i jämförelse med deras premiärmotståndare Karlskrona ska det skilja en hel del tycker jag. Lägg därtill att duktiga målvakten Konstantin Barulin nyligen kommit till Sverige och troligtvis inte är i någon toppform, om han ens får chansen att stå. Borås kommer behöva en målvakt som står på huvudet om man ska ta några poäng i premiären.

En normal dag ska Karlskrona kunna städa av det här relativt kontrollerat och vi litar på att ordningen är ställd redan i match ett. Raka ettan testas och går utmärkt att använda i någon komb för att boosta sitt odds lite.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip