Det är dags för match mellan två förväntade bottenlag när Karlskrona tar emot Mora. Karlskrona har fått en tuff start på säsongen med två förluster, man har dock mött mer eller mindre svårast tänkbara lag, först Skellefteå hemma (förlust 1-2) och nu senast torsk mot Frölunda på bortais där siffrorna slutade med 3-0 för göteborgarna. Mora har dock redan lyckats skrapa in fyra poäng, först nöp man en poäng mot Frölunda borta, mycket starkt och sedan slog man Rögle med mycket övertygande siffror hemma! Jag tycker dock att Karlskrona har lite större chans att vinna denna match än vad oddsen visar, vi får 2.10 hos bet365 och det känns vara 10 punkter för högt. Spelas med flat.

Karlskrona har inte haft två speciellt roliga matcher hittills i SHL innan man nu ikväll tar emot Mora på hemmais. Men dem två tidigare matcherna är bara att försöka släppa och verkligen ladda om till kvällens match som är mycket viktigare än dem två tidigare. Med det menar jag att det är ju precis såna här matcher som Karlskrona måste ta sina poäng om man ska kunna nå en sån bra placering som möjligt i årets SHL. Mora hemma ska vara tre poäng för Karlskrona som numera är ett etablerat SHL-lag. I den första matchen mot Skellefteå gjorde man inte heller någon svag insats men det var helt enkelt bara lite för tufft motstånd. Det är ett helt nytt motstånd idag och jag tror Karlskrona kommer ta vara på den här chansen att inkassera tre poäng nu när man verkligen har den.

Mora har redan blivit lite hypeade tycker jag. Absolut, dem har gjort två mycket fina matcher, men man hade väääldigt tur mot Frölunda att matchen inte vara död redan efter den första perioden när Mora var helt under isen och Frölunda ångade på rejält. Sen krossade man som sagt Rögle hemma, men det ska man inte dra allt för stora slutsatser av eftersom Rögle är så oerhört svaga just nu. Dessutom finns det stora risker för Mora att det kommer ett rejält bakslag efter att man nu börjat så bra, man kanske kommer in i matchen med en gnutta hybris, något som man självklart inte gjorde mot Frölunda där man var jätteunderdog.

Okej, för att summera allting jättekort så tycker jag att ett odds till @2.10 på Karlskrona är lite för högt och därför kör vi. Exempelvis Pinnacle som är den skarpaste bokkien har ett odds på Karlskrona FT till @1.94, ett odds som känns mer rimligt i mina ögon.

Match: Karlskrona-Mora
Spel: Karlskrona FT
Odds: @2.10
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip