Vi börjar närma oss slutspurten i Hockeyettan och favorittippade Karlskrona får det fortfarande inte att lossna helt. På onsdagskvällen gästar Hockeyettans vassaste offensiv och nog kan vi uttrycka en liten skrällvarning här. Tranås är inte alls ofarliga med tanke på den kvalité man besitter.

Karlskrona har varit en av säsongens stora besvikelser såhär långt. Man når ju fortfarande en del resultat och i sina bästa dagar kan man absolut vara ett av Hockeyettans allra bästa lag, men problemet är att vi helt enkelt inte fått se detta ännu. Defensivt funkar det ändå helt okej och man släpper in väldigt lite mål. Man drar ner på motståndarnas tempo väldigt väl, lite likt Luleå i SHL, men offensive blir också lite lidande. De har ett mycket kompetent och rutinerat lag på pappret, men de kanske saknar de där riktigt grovjobbarna så gör det hederliga jobbet framför kassen. I vilket fall så har prestationerna varit väldigt ojämna i såväl i grundserien som nu i Allettan.

Tittar man tabellmässigt så börjar det hårdna för KHK som ligger på åttonde plats. Det är på samma poäng som jagande Mariestad och det lär bli en kamp in i det sista om de sista platserna till ett playoff. Oavsett historik och form så är detta en otroligt viktig match för KHK, något som kanske kan få dem att tända till lite extra.

Tranås - Seriens starkaste offensiv

Man kanske trodde att grundseriens absolut bästa offensiv skulle få lite käppar i hjulet när man äntrade Allettan. Icke, man har fortsatt i samma stil och öser in mål framåt. Det är lite tvärtemot Karlskrona och därav kanske det defensiva ibland också bli lite lidande. Man har ändå plockat 17 poäng, vilket är klart fler än sina motståndare idag. De har också fyllt på truppen med ett par spännande nyförvärv samt lån, något som också bör stärka dem över tid. Nyförvärvet Kalvyn Watson har visat sig vara ett väldigt lyckat kort. Dessutom är nu poängkungen George Diaco samt offensiva backen Viktor Nilsson-Westlund tillbaka i spel efter skador.

Tittar man på lagen så är det klart att det förmodligen vänder någon gång för KHK, men som det sett ut hittills finns det inte mycket som tyder på det. Tranås ångar som sagt på och kan mycket väl skrälla här. Tvåan inklusive övertid och straffar ger 2.45 hos Pinnacle .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip