Kärpät-Luleå spelas 17.30, så denna rek blir lite kortare än vanligt.

Jag kommer iallafall spela Kärpät -0.5 till @1.90 hos Pinnacle , flat.

Kort och gott, Kärpät har hittills i år spelat fyra träningsmatcher, två vinster och två förluster. Samtliga matcher har spelats på bortais, med andra ord kommer man spela första matchen för säsongen i hemmaarenan Oulun Energia Areena. Självklart är det extra roligt och extra motiverande för ett lag att spela första matchen för säsongen på hemmais och då vill man självklart inleda med en seger för att visa publiken att laget är att räkna med i år. Det lite intressanta i dessa fyra träningsmatcher som Kärpät hittills spelat är att i båda vinsterna har målvakten Rynnäs vaktat kassen och i dem två matcherna har han bara släppt ett mål förbi sig i båda matcherna. I den första bortamatchen mot KalPa så blev han även matchhjälte då han räddade 3/4 straffar. Denna man är även målvakten till kvällens match mot Luleå. Av det jag kunnat läsa mig till så mönstrar man ikväll mer eller mindre det starkaste man har att tillgå och tar nog denna match på stort allvar.

Annat är det med Luleå som lämnar fyra tongivande spelare hemma, Själin, Mikkelson, Toolanen och Cehlin finns alltså inte med i kvällens lag. Tränare Bulan Berglund säger att nu under försäsongen kommer dem gå runt på mycket folk för att se vilka som kommer bli aktuella senare framåt. Han trycker på att dem inte scoutat motståndet så noga och inget snack om att det är viktigt att vinna kvällens match.

Kärpät på hemmais med ett stark lag mot Luleå som vilar några viktiga spelare känns som en match dem ska kunna vinna. Luleå har dessutom mött rätt mediokra lag på försäsongen. Man har mött Boden, Modo och nu senast Björklöven. Modo förlorade man mot, de två andra lagen slog man. Eftersom man bara mött två hockeyallsvenska lag plus Boden så har Luleå ännu inte fått känna på något riktigt tufft lag, men det kommer man få göra ikväll mot Kärpät.

Match: Kärpät-Luleå
Spel: Kärpät -0.5
Odds: 1.90
Insats: Flat
Bolag: Pinnacle
(Matchen kommer att sändas på Kärpäts youtubekanal den hittar ni antingen via Luleås eller Kärpäts Twitter.

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

/ Grinder

This is the stats tab
This is the post tip