Sverige agerade stabilt i förra matchen mot Tyskland och nu väntar återigen en enklare match på pappret. Kazakstan har som väntat haft det ganska tufft och jag räknar ännu en gång med att Sverige kliver ut hårt i den första perioden och dödar matchen direkt.

Sverige har ter raka segrar när man kliver in till match fyra som stora favoriter än en gång. Senaste matchen mot Tyskland var riktigt bra och tyskarna hade helt enkelt inte någon chans nånstans. Det var spel mot ett mål i princip under hela matchen och 6-1 var fullt rättvisa siffror. Nu väntar ytterligare en match som man ska leka hem, men det gäller som sagt att vara påkopplade från start, något Sverige varit väldigt bra såhär långt. Man har startat bra i samtliga matcher och klarat ovanstående lina i båda matcherna mot de sämre lagen. Mot USA är det förståeligt att man inte lyckades göra två mål då det är ett klart tuffare motstånd. Förhoppningsvis kan man starta bra ännu en gång och Kazakstan är inget vasst lag på pappret alls.

Kazakstan får hoppas på övre makter

Kazakstan vet nog om läget från start och det är att man är kraftiga underdogs och frågan är om man ens har en tro på att kunna skrälla. Givetvis så går man inte med tanke att man kan kriga till sig en fin insats, men jag tror det stannar vid enbart en kämpainsats. På pappret är det ett ganska uddlöst lag som är beroende av ett par enskilda spelare. Dessa spelare kommer Sverige ha stenkoll på och oavsett så är Sverige flera klasser bättre än dem.

Sverige har som sagt startat väldigt bra i alla matcher och det kanske är en taktik från Sam Hallams styre. I vilket fall så har det gett resultat och med tanke på hur loj insatsen överlag var i matchen mot Polen så känns det som att Sverige har huvudet på skaft. Man lär få tillbringa en hel del tid i Kazakstans zon redan från start och jag hoppas att man löser denna lina ännu en gång.

Vi plockar Sverige att göra över 1.5 mål i den första perioden hos ComeOn till oddset 1.95 med en insats lite under medel denna gång.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip