Kings (38-23) vs Flames (40-19). Två lag som spelar i Pacific division och som gjort det riktigt bra i år. Kings jagar Flames och Flames gör allt i sin makt för att försöka hålla ifrån sig dem. Flames har dock tre matcher tillgodo på Kings och leder detta till trots divisionen med tre pinnar till dags dato.

Jag tycker Kings är ett speciellt lag. De pendlar otroligt mycket i sina insatser och känns inte riktigt homogena. Nu har de två raka vinster och har sett helt OK ut. De spelar alltid bättre på bortaplan enligt min mening och enligt statistiken.

Flames är enligt mitt sätt att se på det, det bättre laget rakt över. De har sett starka ut över säsongen, men agerat lite opolerat över den sista månaden. De känns också, tro det eller ej, mer avslappnade ut på bortaplan.

Jag tycker Flames är det bättre laget och väljer att spela Flames -1 till oddset 1,92 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Vi måste dock börja med Kings yngre garde som verkligen har lyft sig i elfte timman. Jag gillar försvarsspelaren Durzi som är en av de som verkligen svarat upp på de önskningar som Kings organisation hade när de plockade upp honom från AHL. Det är klart att det är ojämnt ibland. men just Durzi har levererat i mina ögon. Kings defense är starkare nu i slutfasen av serien än tidigare. Laget har 11 matcher kvar att spela och de vill vara med och kämpa om titeln i Pacific division.

2. Flames var en contender inför säsongen enligt min mening att se det och jag tycker de har det mesta för att lyckas om inte skador kommer i vägen. Lagen möttes för ett par dagar sedan och då vann Kings med 3-2 på straffar även om Flames hade chanser att stänga matchen längs resans gång i period 3. De hade 2-1 och många bra möjligheter, men tog inte vara på dessa.

3. Kings största bekymmer i all välmening är dock att de har på tok för många spelare skadade. Det kommer inte fungera i längden. De har hela sju spelare borta inför mötet i afton mot Flames. Det är också dessvärre många namnkunniga som bl.a. Brown.

4. Flames är som sagt vassa på att spela på en ledning, men ibland skenar vissa spelare iväg och gör dumdristiga saker som leder till utvisningar. De drar på sig alltför många och över de senaste matcherna har detta lett till att de tappat ledning och missat att stänga matcher. Mot Blues senast som slutade i en icke-förväntad förlust ägde Flames matchen på alla plan. De ledde skotten med 30-10 en bit in i matchen, men lyckades ändå krångla till det.

5. Markström har skött sig berömvärt i målet för Flames, samtidigt som Petersen i Kings har en bit upp till Markströms klass. Det tror jag kommer bli en avgörande faktor i afton. Markström har en save percentage på .923 emedan Petersen har .902.

6. Jag tycker Flames offensiv är mer duglig än Kings och de har ett större djup i sin trupp, där bl.a. fjärdekedjan med Brett Ritchie har steppat upp och levererat. Det ger Flames ett stabilare tryck matchen över tack vare den formationen.

Jag spelar Flames på att de har ett bättre lag, en bättre målvakt och om de håller sig borta från utvisningsbåset, då skall Kings besegras. Jag spelar Flames -1 till oddset 1,92 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip