Det är en udda dag att det går en match i Hockeyettan på, men så är fallet idag. Kiruna IF har hemmapremiär mot Kalix och vi ska köra en liten snabbkik på den. Kiruna förlorade sin premiär i helgen mot topptippade Boden med klara 4-1. Tittar man på matchbilden så var kanske inte resultatet särskilt rättvist. Det var en spelmässigt jämn match där lilla Kiruna faktiskt höll i taktpinnen stora delar av matchen, men Boden var det lag som var effektiva offensivt och gjorde målen och tyvärr för Kirunas del så är det ju det som räknas. De kunde mycket väl fått ett bättre öde, men får helt enkelt ladda om till matchen mot Kalix.

Kalix vann sin premiär mot Piteå och det får anses som starkt. Jag ska ärligt säga att jag trodde på Kalix där, mycket tack vare deras styrka på hemmaplan samt att Piteå har mycket nytt i truppen. Nu har man målats upp till favoriter ikväll och jag tycker inte det är rätt. Det är klart att Kalix är ett bra lag, men sanningen är att bakom Hudiksvall, Boden och möjligtvis kanske Piteå, så är serien ganska jämn mellan ett par lag. Kalix har också värvat helt okej, men laget ser nog lite svagare ut än förra året ändå. Tappet av Emil Lindblom kan definitivt kännas.

Kiruna är starka i Lombiahallen

Jag kommer gå mycket på hemmastyrkan hos Kiruna. Man har historiskt sett varit väldigt svårspelade uppe i Kiruna och förhoppningsvis fortsätter man på samma bana. Truppen man har skulle jag säga är väldigt spännande. Många intressanta nyförvärv där kanske de tre finländarna absolut får ses som de starkaste. Jag trorTeemu Siironen kan bli en riktig sevärd spelare som denna säsong gjort comeback efter en säsongs timeout. Han kommer att producera sina poäng på den här nivån då han tidigare har ett ganska fint CV från den finska andraligan. Sammanfattar man det hela så tycker jag Kiruna har nog med kvalité för att slå tillbaka Kalix och det visade man i premiären då man höll jämna steg med Boden.

Hemma är Kiruna starka och jag räknar man att man går segrande ur striden. Raka ettan finns till ett högre odds, men jag väljer att laget bara vinner matchen, alltså inklusive övertid/straffar till oddset 1.95 hos ComeOn .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip