Hockeyettan bjuder på en del roliga matcher ikväll, och jag riktar in mig på västra serien där Köping gästas av Arboga.

Köping är det typiska mittenlaget i serien. Man gör ungefär lika många mål framåt som man släpper in, ligger i mitten av tabellen och vinner hälften av sina matcher. Nu är det dock hockeyettan en ojämn serie där det alltid är skillnad på toppen, mittenlagen och bottenlagen. Nu gästas man av ett bottenlag i form av Arboga, ett lag som redan är klara för att spela förlorarrundan. Köping har chansen att knipa en av de där åtråvärda platserna då man får spela vidare i vinnarrundan. Man ligger som sagt sexa i tabellen, åtta poäng bakom Skövde som innehar femteplatsen som också är sista platsen att ta sig vidare.
Köping har en match mindre spelad och vid seger här så krymper avståndet till fem poäng, så motivationen ska vara riktigt hög och man får inte bränna sådana här matcher om man ska lyckas gå om.

Arboga ligger näst sist i tabellen med tio inspelade poäng på 17 matcher. Man har bara vunnit tre matcher, varav en enda är på ordinarie tid, och det mot jumbon Surahammar. Man är redan klara för spel i förlorarrundan och har egentligen inget att spela för, utan det blir att förbereda sig inför det. Självklart vill man börja vinna matcher, men här ska man inte ha något att hämta även om det hade varit andra förutsättningar då hemmalaget känns alldeles för bra.

Detta ska Köping vinna på ren motivation, och jag tvekar inte en sekund på att man löser jobbet!

Speltips: 1 vilket betyder hemmaseger på ordinarie tid och jag investerar 6u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip