Formsvaga Almtuna gästar ett slutspelsjagande och bättre motståndarlag på bortais. Min idé om hur det bör sluta i Kristianstad är glasklar - nämligen med seger för hemmalaget!

Kristianstad är just nu sjätte och sista lag som når kvartsfinal i HockeyAllsvenskan. Detta med 77 poäng inspelade på 50 matcher och under dem finns AIK och Mora som båda två står på 74 poäng vardera. Viktigt att poängtera här är att både AIK och Mora står på 49 matcher, vilket alltså är en mindre än KIK. Det innebär att hemmalaget knappast kan slappna av om de vill säkra sin direktplats till slutspelet - och det vill dem ju såklart!

Almtuna som agerar bortalag kommer med svag form. Mycket svag form för att vara exakt. Bortalaget har sju raka förlustmatcher i bagaget och på dessa har de bara tagit poäng vid två tillfällen. Senast spelade de hem en poäng genom ett 3-3-resultat mot Vita Hästen på bortais, men där föll de till slut med 4-3 efter förlängning. Nu väntar en mycket tuffare prövning och senast dessa lag möttes så var AIS på hemmais och då vann Kristianstad med 5-2.

Jag tror att hemmalaget ska vara bra nog för en ny seger, men med tanke på att det är blytunga poäng på spel för både hemma- och bortalag är det inte säkert att segermarginal blir lika stor som senast...

SPELTIPS
Kristianstad vinner matchen och detta spelas till 1.63 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip