BIK Karlskoga ställs mot Kristianstad i Kristianstads Ishall när premiäromgången av HockeyAllsvenskan går av stapeln denna fredagskväll.

Hemmalaget har lyckats spela sig kvar i den här serien genom det vi kallar "negativt" kvalspel i fjol. De gick en rond mot Väsby, som de tog hem med 3-2 i matcher så det var ingen enkel sådan, men de löste det i alla fall och det innebär att Kristianstad även denna säsong ska spela hockey på allsvensk nivå.
Den här säsongen kommer de dock göra det med i princip ett helt nytt lag. Det är över 18 nya spelare i hemmalaget inför kvällens match jämfört med laguppställningen de hade i fjol och på målvaktssidan finns inte längre duktige Calle Clang som numera huserar i Rögle BK och SHL.

Bortalaget BIK Karlskoga gjorde en stark säsong i fjol då de tog sig hela vägen till en semifinal i kampen om ett SHL-kontrakt. Där ställdes de mot Björklöven och förlorade matchserien med 4-3. Det var riktigt roliga och sevärda matcher och den offensiva kompetens BIK Karlskoga visade prov på då ska bli intressant att se om de kan hålla även denna säsong.
Under försäsongen har värmlänningarna förlorat två av deras tre senaste och nu allra senast kommer de från förlust mot topptippade HV 71 med 3-2 på bortais.

Kvällens match är en premiär och alla vet vad det innebär. Man brukar säga att vad som helst kan hända, men här landar jag ändå i att gästerna är det bättre laget och jag ser BIK Karlskoga som självklara favoriter i kvällens match.

SPELTIPS
BIK Karlskoga som matchvinnare till 1.76 hos bet365 .

2-4 / 2-5? Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip