Efter några dagars uppehåll är det dags för hockeyAllsvenskan att dra igång igen, och här har jag hittat ett spel i matchen mellan Kristianstad och Björklöven.

Kristianstad tappade senast en 2-0 ledning mot Södertälje i sin senaste match, och tillslut blev det förlust med 2-4, en förlust som innebar andra raka då man innan dess fick stryk av AIK med 0-3.
På slutet har man tagit en del segrar då man vunnit tre av de sex senaste matcherna, men det ska nämnas att motståndet varit svagt med undantag för Södertälje samt Djurgården, och nu väntar ett av ligans absolut bästa lag.

Man har spelare som Ainali och Pistek som gör sina poäng, Netterberg som gör en del mål samt målvakten Filip Larsson som varit en av ligans bästa.
Utöver dem så håller truppen en rätt svag nivå, vilket man också ser på tabellplaceringen, och här bör man få det väldigt tufft.

Björklöven imponerar och just nu ligger man på en andraplats i tabellen, fem poäng före trean Djurgården.
Med åtta segrar på de tio senaste matcherna är man ligans formstarkaste lag, och i de två senaste matcherna har man tagit imponerade segrar mot Modo med 1-4 samt Djurgården med 7-3 där man mot djurgården hade 5-0 redan efter den första perioden.

Man har riktigt fin spets framåt i Fitzgerald, Pooley och Schilkey, och den sistnämnda leder den totala poängligan samt toppar målligan tillsammans med Johan Persson från Mora.
På målvaktssidan har man även Joona Voutilainen, en målvakts som har näst högst räddningsprocent av samtliga målvakter, så laget är starkt på samtliga positioner, och normalt sett är man både ett och två nummer större än hemmalaget.

Björklöven har sett riktigt starka ut på slutet och nu när man ställs mot ett högst beskedligt Kristianstad så ska man ha goda chanser att ta tredje raka, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip