Landslagsuppehåll och den enda ishockeyn från Sverige är den från Hockeyallsvenskan samt Hockeyettan. Jag kommer kika närmre på den mest intressanta matchen i Allettan Södra där Kristianstad står som värd för Karlskrona. Det är två lag som kämpar i olika delar av tabellen och hemmalaget har faktiskt tagit dubbelt så många poäng som gästerna.

Kristianstad har haft en lång startsträcka innan man tillslut verkar ha hittat sitt spel. Jag har varit inne på det under säsongen att man haft en stor spelaromsättning inför den här säsongen och att det kan ta tid för dem att spela ihop sig. Tanken är ju som sagt att de ska vara som bäst i vår när kvalspelet börjar och känslan är väl ändå att dem har kommit en bra bit på vägen.

KIK har plockat 24 poäng och ligger på plats tre i tabellen. Topp åtta i tabellen tar sig vidare till ett playoff, men givetvis vill man vara topp två så man får lite bättre förutsättningar. Senast slog man serieettan Vimmerby med 4-0 på bortaplan, vilket också bevisar att det nya unga Kristianstad vill vara med uppe och styra bland de bästa. Laget har värvat ett par gubbar löpande under säsongen och som sagt så är truppen och samspelet klart bättre nu än det var under hösten.

Varenda poäng är viktig för Karlskrona

Gästerna åkte återigen på en förlust senast och det hemma mot Tranås med 4-3 efter straffar. Det var en jämn match rakt igenom, men Karlskrona gjorde en riktigt bra sista period och det är den man måste ta med sig hit. Man krigar som sagt i botten av tabellen och just nu innehar man den sista playoffplatsen. Dock med tanke på hur spelet sett ut under säsongen och hur svårt laget faktiskt haft att avgöra matcher så är det inte konstigt att man ligger där man ligger. Potentialen med den rutinerade trupp man har är enorm om man får det att stämma, men än så länge har de väldigt mycket att bevisa. Kristianstad är bra och rätta favoriter i denna drabbning.

KIK kommer ifrån två starka segrar på bortaplan mot Tranås respektive Vimmerby. Nu har man återigen hemmaplan och med tanke på formen hos de båda lagen så bör Kristianstad ha en tydlig fördel här. Det blir en jämn match där hemmalaget tillslut drar längsta strået. Ettan testas till fina 2.18 hos Pinnacle och jag tycker det är spelbart ett par punkter nedåt.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip