Förra veckan var vi inne på att vi hade en favorit i fara när Kristianstad tog emot Halmstad och det var också gästerna som tog med sig tre poäng hem. Nu kommer Kallinge på besök och detta Kristianstad blir stor favorit ännu en gång. De ska givetvis vara favoriter, men jag ställer mig frågan än en gång, ska dem verkligen vara så lågt nedtryckta i odds?

Kristianstad har en svajig inledning på säsongen såhär långt och jag tror i grund och botten att dem inte är särkilt nöjda med "bara" sex av nio möjliga poäng. De är ett topplag och har förväntningar på att man ska vara däruppe. Man slog Vimmerby borta i premiären, men hade maxutdelning offensivt utan att imponera särskilt i övrigt. Vinst sedan borta mot Alvesta och sedan förlust mot Halmstad. Man har ett bra lag på pappret och man ska vara stora favoriter ikväll där allt annat än en seger är en skräll. Jag ska inte och sitta och prata ner Kristianstad för dem är ett bra lag och vinner dem ikväll så är jag som sagt inte förvånad, men jag är inne på att man har alldeles för lågt odds. Kallinge är inget brödgäng och kan absolut störa detta KIK denna kväll.

KRIF slog Troja senast

Som rubriken ovan lyder så slog Kallinge tillbaka Troja hemma med 2-0 senast och det tycker jag är starkt nog och visar att man har chans mot alla lag. Troja ska dessutom vara starkare än Kristianstad enligt mig. Det var inte heller någon match där Troja fullkomligt körde över KRIF och vann skotten med typ 15-45 utan det var en jämn match rakt igenom där Kallinge avgjorde i den sista perioden. Visst, bortaplan en fredag mot Kristianstad kan vara en av de svårare bortamatcherna, men kan Halmstad slå Kristianstad så kan definitivt Kallinge slå dem. Bakom just Karlskrona, Troja, Kristianstad så är det ett par lag som slåss om de två sista platserna till Allettan och jag tycker verkligen att Kallinge ska vara ett av dem och det visar att man inte ska räknas bort. De har en plump i premiären, men har sedan två raka segrar. Man är defensivt starka som vanligt och kan alltid lita på att man har en bra målvakt där bak. Man kan mycket väl sno några poäng av Kristianstad ikväll.

Jag kommer att splitta upp två units på raka tvåan samt moneyline, dels för att jag tror det kan bli jämnt och sluta oavgjort, men också för att raka tvåan ger såpass mycket hägre odds. Detta är inget spel jag räknar med att ska gå hem, men oddset är för bra för att motstå. Kristianstad är med all rätt favoriter, men KRIF är underskattade. Unibet sticker ut rejält på oddset här gentemot andra bolag.

KRIF ML (3.85) - 1/5 units
KRIF ordinarie tid (6.00) - 1/5 units
This is the stats tab
This is the post tip