Kristianstad och Mora gör upp under onsdagen, och här talar både klass och form för bortaseger.

Kristianstad slåss om en åttondelsfinal då man just nu ligger två poäng bakom Västerås, och med bara sex matcher kvar börjar det dra ihop sig.
Samtidigt har man sex poäng ner till nästjumbon Östersund så man har samtidigt en risk att hamna på negativt kval, så läget är allt annat än lugnt i laget.
Dessutom så har man visat upp ett rätt blekt spel i de sista matcherna då man förlorat med 6-3 och 2-5, och nu är motståndet minst lika bra som i de matcherna.

Succémålvakten Filip Larsson är även skadad vilket gör att man har stora brister på målvaktssidan, och trots att man har några spelare av hög klass så bör man inte kunna mäta sig med Mora här.

Mora gör en urstark säsong och just nu ligger man på en tredjeplats i tabellen. Man har spelat in 88 poäng och nu är det bara fem poäng upp till serieledning, och då ska det sägas att man har ett klart beskedligt spelschema i de sista matcherna här, så det är fullt möjligt att man slutar högst upp i tabellen.
Man har även bra form då man tillsammans med Karlskoga är ligans formstarkaste lag sett till de tio senaste matcherna.

I laget finns spelare som Persson, Ilestedt, Heikkinen, Sundberg och Carlsson, så det finns bra klass offensivt. Samtidigt förväntas Ljunggren vara tillbaka, vilket vore ett stort plus. Man har även en stryka i specialteams då man är ligans bästa lag i powerplay, något som också talar för att man ska kunna ta tre nya poäng i matchen.

Kristianstad har inte alls samma kvalitet i truppen som gästerna och då man har en tung skada på sin succémålvakt så är risken stor att det blir ett nytt nederlag här, och jag går på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 2u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip