Kristianstad gästas av Södertälje under onsdagskvällen och detta när HockeyAllsvenskan rullar vidare med en rafflande säsongsavslutning!

För bägge dessa lag är det tre mycket, mycket viktiga poäng på spel. Man skulle till och med kunna säga extremt viktiga poäng om man så vill. Hemmalaget är just nu sjätte och sista lag till kvartsfinal, men de jagas av AIK och Mora som bara har en poäng upp till just sjätteplatsen. Lägg därtill att Kristianstad kommer något skakiga då de åkt på sex förluster på deras sju senaste matcher!

SSK som agerar bortalag slåss inte för någon slutspelsplats, utan för dem handlar det om överlevnad utan negativt kval. Just nu är Södertälje på nästjumbo-platsen och detta med 48 poäng inspelade på 46 matcher. Första laget man finner på "säker mark" är Almtuna och dem står på 50 poäng, men då ska vi också nämna att AIS har spelat 49 matcher, vilket är tre mer än SSK.

Södertälje kommer från ett trippel(!) möte med Vita Hästen. På dessa tre matcher tog SSK tre av nio poäng.
Nu väntar "äntligen" annat motståndarlag och mot Kristianstad har SSK i regel stått för några rejäla målkalas.

Senast lagen möttes så agerade Södertälje hemmalag och då blev det också hemmaseger med 7-4.
Senast lagen möttes i Kristianstad blev det också hemmaseger och då med 5-2.

Nu är det dags för dessa lag att göra upp igen och då såväl hemma- som bortalag gärna lämnar med tre poäng är min idé att vi får se en stökig match mellan två lag som målar på rätt så friskt.

SPELTIPS
Över 5,5 mål i matchen liras till 1.70 hos LeoVegas / Unibet / 888sport .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip