Tabellfemman Kristianstad gästas av elvan Tingsryd och här plockar jag ett poängspel på en producerande lirare i hemmalaget.

Det råder inga tvivel om att Kristianstad gör en kanonsäsong. Laget är just nu femma i HockeyAllsvenskan och detta med 66 poäng inspelade på 37 matcher. Leker vi med tanken att de löser en seger ikväll, vilket inte är helt otänkbart, så kliver de alltså upp på 69 poäng och i så fall avancemang till fjärdeplatsen och endast tre poäng bakom tabelltrean BIK Karlskoga. Målskillnaden för Kristianstad är 129-103 och då ska vi också nämna att 69 av dessa mål letat sig in på hemmais där de gjort 19 framträdanden inför kvällens match.

Tingsryd som gästar är alltså på en elfteplats i HockeyAllsvenskan. Det innebär semester och jag tror att de är mycket nöjda med det så länge de slipper negativt kval. Gästerna för dagen har löst 41 poäng på 36 matcher och notera för en målskillnad på 91-130. Just i detta nu har de sex poäng ner till Södertälje också med en match mindre spelad. Tingsryd har alltså avgörandet i egna händer och de är bra mycket närmare en 8-delsfinal än negativt kval då det bara är en pinne upp till Vita Hästen på tiondeplatsen, men då har å andra sidan Vita Hästen bara 35 matcher spelade.

På bortais har Tingsryd inte imponerat. De noteras för 14 poäng på 16 bortamatcher och allt detta med en målskillnad på 35-61 (som enbart bortalag). Ikväll gästar de ett målglatt Kristianstad och här tror jag att hemmalaget är strået vassare!

SPELTIPS
Trevor Cheek över 0,5 poäng till 1.58 hos Nordicbet / Betsson .

Hittills har 29-åringen stått för 26 poäng på 35 matcher (15+11).
Nya poäng ikväll är taget!

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip