Toppmatch nere i söder ikväll mellan Kristianstad och Troja där vi återigen kommer att gå emot Kristianstad. Det beror givetvis inte för att man är ett mycket sämre lag än vad Troja är, men oddset är klart mer spelbart på gästerna och det är där vi kommer att lägga vår vikt. Det borde vara klart jämnare odds än vad det är.

Kristianstad vann senast mot Tyringe på bortaplan och det med klara 6-2. Innan det så malde man ner KRIF på hemmaplan och avgjorde i den sista perioden med två mål. Nu kommer man till säsongens hittills tuffaste drabbning och det är när rivalerna Troja kommer på besök. Man målas upp till ganska stora favoriter enligt mig och det tycker jag känns fel. Hemmalaget är bra utan tvekan, men måste imponera mer på mig för att få mitt förtroende. I detta fall så tycker jag man står i lite för lågt med tanke på vilka man möter. Man har haft vissa problem hemma mot Halmstad samt KRIF och matchen ikväll kommer definitivt bli av tuffare rang. Favoriter tack vare hemmaplan, men för mig räcker inte det. Jag tror helt enkelt oddset är upptryckt på Troja för att laget bara vunnit två av fem matcher.

Troja är bättre än vad tabellen visar

Det är så enkelt som rubriken ovan lyder. Laget har bara vunnit två matcher och dem har kommit på hemmaplan mot ganska tunt motstånd. Senast rekade jag faktiskt emot dem när de mötte Karlskrona hemma och KHK vann den matchen till vår glädje med 4-1, men det var också tack vare effektivitet framåt och ett lysande målvaktsspel då Troja vann skotten med 40-19. Till dagens match så lär man vara rejält taggade på att vända denna negativa trend och som jag sa så ska man inte stirra sig blind på tabellen här. Troja, Karlskrona och Kristianstad är seriens bästa lag, men lite oflyt här i början och man ligger där man ligger. Jag tycker helt klart matchen oddsmässigt borde vara jämnare än vad det är. Troja har ett rutinerat, spetsigt och man är en maskin när man kommer igång. Jag blir inte förvånad alls ifall man städar av detta Kristianstad ikväll. Fortsätter man på samma bana som sist så kommer målen tillslut trilla in och då är man svårslagna. De har bara spelat en match på bortaplan och den förlorade man med 2-0 mot KRIF och även där hade man ett övertag spelmässigt. Är det ikväll det släpper tro?

Som sagt så är Kristianstad rätta favoriter, men det finns inte en chans att jag backar det laget till ett så lågt odds. Troja är riktigt bra och har haft lite stolpe ut i inledningen. Vi testar Troja inklusive övertid/straffar till oddset 2.42 hos Bethard .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip